You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΕΝ για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ πραγματοποιεί στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Ε.Ν. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ε.Ν. το οποίο επιτρέπει γερασμένα, υποσυντήρητα, ανασφαλή και επικίνδυνα πλοία να ταξιδεύουν δημιουργώντας θανάσιμους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια των Ναυτεργατών αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

“Ειδικότερα οι ευθύνες του Υπουργού Ε.Ν είναι τεράστιες και για το γεγονός ότι η όλη επιχείρηση οργάνωσης – σχεδιασμού και συντονισμού της αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα να προκληθεί μια πρωτοφανής οικολογική θαλάσσια καταστροφή.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ουσιαστική κατάργηση της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και τον έλεγχο των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από ιδιωτικούς νηογνώμονες, επί της ουσίας στέλνεται στο πυρ το εξώτερο μια δημόσια κρατική υπηρεσία, ενισχύονται τα ιδιωτικά (εφοπλιστικά) συμφέροντα από την πρωτοβουλία αυτή και στην ουσία μέσω των νηογνωμόνων ο ουσιαστικός έλεγχος περνάει και τυπικά στα χέρια των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών” τονίζει.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı