You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΠΕΜΕΝ:Αμεση παρέμβαση Δρίτσα για το κατασχεμένο φορτηγό SILA στον μώλο Δραπετσώνας

ΠΕΜΕΝ:Αμεση παρέμβαση Δρίτσα για το κατασχεμένο φορτηγό SILA στον μώλο Δραπετσώνας

ΠΕΜΕΝ:Αμεση παρέμβαση Δρίτσα για το κατασχεμένο φορτηγό SILA στον μώλο Δραπετσώνας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του για την επίλυση των προβλημάτων των ναυτεργατών του M/V «SILA» ζητά η ΠΕΜΕΝ. Σήμερα αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και εκπροσώπου της ΠΣΟ, πραγματοποίησαν μετά από καταγγελία Παρέμβαση στο M/V «SILA» (ΙΜΟ Νο 9521887), το οποίο βρίσκεται στο μόλο της Δραπετσώνας από τον Φλεβάρη του 2015.

Το πλοίο έχει εγκαταλειφθεί από την κινεζική πλοιοκτήτρια εταιρεία «International Maritime Advisor», έχει κατασχεθεί από τον ΟΛΠ και βγαίνει σε πλειστηριασμό για 2η φορά στις 22 Ιούνη. Οι 4 εναπομείναντες ναυτεργάτες από την Ουκρανία σε σύνολο 19 (οι υπόλοιποι 15 έχουν επαναπατριστεί με παρέμβαση της ITF και χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους), είναι απλήρωτοι για 19 μήνες, ενώ επί 4 μήνες διαμένουν σε ένα σβηστό πλοίο χωρίς πετρέλαιο – τροφή – νερό, με κίνδυνο την ζωή τους και την ασφάλεια του πλοίου.

Οι ναυτεργάτες σιτίζονται σε άλλα πλοία ενώ έχουν κοινοποιήσει στις λιμενικές αρχές ότι το πλοίο όταν έχει δυτικό άνεμο βρίσκει στην προβλήτα με κίνδυνο την ασφάλειά του.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı