You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΠΕΜΕΝ: Σοβαρό πρόβλημα για τους ναυτολογημένους μαθητές των ΕΠΑΛ ναυτικής εκπαίδευσης

ΠΕΜΕΝ: Σοβαρό πρόβλημα για τους ναυτολογημένους μαθητές των ΕΠΑΛ ναυτικής εκπαίδευσης

ΠΕΜΕΝ: Σοβαρό πρόβλημα για τους ναυτολογημένους μαθητές των ΕΠΑΛ ναυτικής εκπαίδευσης

Σοβαρά προβλήματα στους μαθητές των ΕΠΑΛ ναυτικής κατεύθυνσης (Πλοίαρχοι – Μηχανικοί), προκαλεί σύμφωνα με την ΠΕΜΕΝ και το σωματείο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η τροποποίηση που έγινε με τον ν.4403/2016 (άρθρο 40), με την οποία η ρύθμιση για τους κατ’ ιδίαν διδαχθέντες μαθητές, περιορίζεται μόνο για αυτούς που είναι στην Α’ τάξη, αποκλείοντας τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων. Οπως καταγγέλλει, μέχρι σήμερα μπορούσαν οι μαθητές να εργάζονται κατά την διάρκεια των σπουδών τους χωρίς να επιβαρύνονται με απουσίες.

Με την τροποποίηση του νόμου και με την διευκρινιστική εγκύκλιο (αριθ. πρωτ.107225/Δ4/30-6-2016) της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (τμήμα Β’) που έχει κοινοποιηθεί στις σχολές και μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή, σημαντικός αριθμός μαθητών που είναι αυτή την περίοδο ναυτολογημένοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη συνέχιση των σπουδών τους.

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν την άμεση τροποποίηση για την κατηγορία των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και ένταξη σε αυτή για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ ναυτικής κατεύθυνσης.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı