You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » ΠΕΜΕΝ: “Nα σταματήσει η εκφυλιστική κατάσταση στα Μητρώα Εργατών Θαλάσσης”

ΠΕΜΕΝ: “Nα σταματήσει η εκφυλιστική κατάσταση στα Μητρώα Εργατών Θαλάσσης”

ΠΕΜΕΝ: “Nα σταματήσει η εκφυλιστική κατάσταση στα Μητρώα Εργατών Θαλάσσης”

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και των υπηρεσιών του ώστε να σταματήσει, όπως τονίζει, η εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στα Μητρώα Εργατών Θαλάσσης ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, και η Ενωση Μαγείρων. Ειδικότερα, καταγγέλλει τα εξής:

“Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες μας για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα Μητρώα Εργατών Θαλάσσης (ΜΕΘ), είναι τουλάχιστον προσβλητική και απαράδεκτη, αγγίζει τα όρια του σαδισμού από την πλευρά του υπουργείου, η έλλειψη οργάνωσης και προσωπικού στην παραπάνω υπηρεσία.

Συγκεκριμένα ναυτεργάτες από νωρίς το πρωί, συγκεντρώνονται μήπως προλάβουν και εξυπηρετηθούν για έκδοση διπλωμάτων, πιστοποιητικών, ναυτικών φυλλαδίων, ιατρικών εξετάσεων, που απαιτούνται για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος.

Αυτή η κατάσταση είναι σε γνώση του υπουργείου ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται αυτές τις συνθήκες ιδιωτικά γραφεία έναντι αμοιβής, σε ένα αδιαφανές κύκλωμα που τζιράρει τεράστια ποσά και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί τους ναυτεργάτες, εκδίδοντας αντίστοιχα πιστοποιητικά και άλλων σημαιών, εκμεταλλευόμενοι την υποβάθμιση και την απαξίωση του δημόσιου φορέα.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και των υπηρεσιών του, να σταματήσει η εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στα ΜΕΘ, αγωνιζόμαστε για Αποκλειστικά – Δημόσια – Δωρεάν – Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı