You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » “Θα φτιαχτούν ποτέ οι παιδικές χαρές, δήμαρχε;”

“Θα φτιαχτούν ποτέ οι παιδικές χαρές, δήμαρχε;”

“Θα φτιαχτούν ποτέ οι παιδικές χαρές, δήμαρχε;”

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αναγέννηση Τώρα»

Για δεύτερο συνεχόμενο Καλοκαίρι περίπου 20 Παιδικές Χαρές του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας παραμένουν κλειστές, όπως καταγγέλλει η δημοτική κίνηση “Αναγέννηση Τώρα” επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο “που δείχνει αδύναμος να μπορεί να εγγυηθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση σ΄αυτούς τους τόσο νευραλγικούς χώρους για την ψυχαγωγία των παιδιών, για την συνεύρεση των πολιτών. Δεν είναι άλλωστε και το μόνο έργο που καρκινοβατεί”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, Ζαχαρία Ζούπη, εδώ και τρία χρόνια έχουν εγκριθεί 900.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει επιπλέον 400 ευρώ για  να φτιαχτούν παραπάνω παιδικές χαρές.

“Σημειώνω δε ότι το κλείσιμο Παιδικών Χαρών επιβλήθηκε μετά από σειρά αναβολών με Κυβερνητική απόφαση σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ανακατασκευαστούν με βάση κοινοτικές, σύγχρονες προδιαγραφές. Επομένως, υπάρχει πια ένα νέο πλαίσιο απαιτήσεων και πολύ καλά κάνει και υπάρχει, αφού θέτει ένα νέο πλαίσιο ασφάλειας, υγιεινής και ποιότητας των παιχνιδιών .Εν ολίγοις η παρέμβαση στις παιδικές χαρές δεν οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία των σημερινών διοικούντων, ευαισθησία που τάχα δεν είχαν οι προηγούμενοι διοικούντες το δήμο, αλλά στο νέο πλαίσιο που ετέθη.

Ενώ λοιπόν μια σειρά Δήμοι έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα όλα προχωρούν με ρυθμό χελώνας . Και αυτό ενώ υπάρχουν επαναλαμβάνουμε 900.000 από την Περιφέρεια Αττική εδώ και …τρία χρόνια και άλλα 400.000 από το ταμείο του Δήμου. Το θέμα είναι ότι στον Δήμο μας φαίνεται να προχωράμε με τον αραμπά και να υπάρχει η αντίληψη «κάποτε θα γίνουν»”.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı