You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δεν κάνουν πίσω οι λιμενεργάτες χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία

Δεν κάνουν πίσω οι λιμενεργάτες χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία

Δεν κάνουν πίσω οι λιμενεργάτες χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία

Σε νέα 48ωρη απεργία, αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. προχωρούν οι εργαζόμενοι καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή. Το ερχόμενο διήμερο μάλιστα η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) θα συνεδριάσει στον Πειραιά και θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιμάνια. Στην κοινή ανακοίνωση ΟΜΥΛΕ, λιμενεργατών και αρχιεργατών αναφέρεται ότι

“Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά αίολη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον. Η χθεσινή ανακοίνωση του ΥΝΑ, όπου αναφέρεται ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π , Σ.Σ.Ε κτλ) ανοίγει μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης. Αυτό για να συμβεί, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις”.

Τονίζουν δε ότι επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει η αναγκαία υπέρβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης, να γίνει αντιληπτό ότι τα Λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καθαρές διατάξεις που δεν υποκρύπτουν «τρομοκρατική ασάφεια», δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα. Το επερχόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερο κρίσιμο, όπως σημειώνουν.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı