You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Μας ενώνει η μνήμη του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου

Μας ενώνει η μνήμη του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου

Μας ενώνει η μνήμη του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου

23 χρόνια από την τραγική νύχτα των Ιμίων και την αυτοθυσία των τριών παλικαριών μας 

Τα λόγια του μας άγγιξαν όλους. Μας συγκίνησαν και μας πείσμωσαν σκεπτόμενοι τα τρία παλικάρια μας που έπεσαν στις 31 Ιανουαρίου 1996, υπό αδιευκρίνηστες ακόμα συνθήκες, στις νησίδες Ίμια. «Σε μία συγκυρία εθνικής ταπείνωσης που η πολιτική ηγεσία της χώρας μας καλύπτεται από ένα πέπλο εθελοτυφλίας της ιστορικής κληρονομιάς των προγόνων μας, η σημερινή ημέρα μνήμης των τριών ηρώων υπενθυμίζει ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες δεν αποδέχονται  την παραχώρηση της εθνικής τους ταυτότητας» τόνισε βαθύτατα συγκινημένος σε άλλη μια επέτειο στον ανδριάντα της πλατείας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο αδελφός του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νικόλαος Βλαχάκος.

«Τρία νέα παιδιά, λαμπροί αξιωματικοί» είπε ο Νικόλαος Βλαχάκος «προσέφεραν στην πατρίδα ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, καθιστώντας σαφή τη συνοριακή υπόσταση της Ελλάδας μας. Μιας Ελλάδας που θα κοσμούν πάντοτε τέτοια γενναία παλικάρια. Τρεις ήρωες άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου, που η σκιά τους θα φυλάσσει αιώνια όλους εμάς και θα μας θυμίζουν, όταν ηχήσουν οι σειρήνες της αμφισβήτησης, ότι το Αιγαίο είναι Ελληνικό και δεν μοιράζεται, όπως πρόσφατα έγινε με τη Μακεδονία μας. Οι δικοί μας ήρωες λοιπόν και μόνο οι δικοί μας ήρωες».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Όσα χρόνια και να περάσουν, το τραγικό αυτό περιστατικό που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των αξιωματικών μας, τις ένοπλες δυνάμεις και ολόκληρη τη χώρα, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έρχονται στο νου μας όλες εκείνες οι δραματικές στιγμές που βίωσε η χώρα μας στην κρίση των Ιμίων, ιδιαίτερα λόγω της τραγικής κατάληξης που είχε για τους Έλληνες αξιωματικούς μας. Η συγκίνηση, παρά τα χρόνια,  παραμένει το ίδιο δυνατή».

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο πρώην Υπουργός και  Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Θεόδωρος Δρίτσας, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Ιωάννης Τραγάκης. Από το ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος και από τη Χρυσή Αυγή, ο Γραμματέας της Τ.Ο. και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γρηγόρης Δεμέστιχας.

Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόφορος Καραθανάσης, Εκτορας Γιαλοψός. Οι τρεις ήρωες που 23 χρόνια μετά παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη όλων των Ελλήνων για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που επέδειξαν για να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı