You Are Here: Home » Uncategorized » O απολογισμός έργου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

O απολογισμός έργου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

O απολογισμός έργου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον απολογισμό, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο απολογισμός δεν είναι μια προσχηματική και βαρετή διαδικασία όπως την είχαν συνηθίζει πολλοί, αλλά μια κορυφαία διαδικασία ευθύνης, στην οποία είμαι ευτυχής που συμμετέχω.

Και, θα προσέθετα, ιδιαίτερα υπερήφανος που είχα την τύχη να δώσω αυτό τον αγώνα, δίπλα στον Γιάννη Σγουρό, κοντά σε όλους εσάς, έναν αγώνα για τα Νησιά μας, με μάχες εμπροσθοφυλακής, με χαρές και πίκρες, με μικρές και μεγάλες νίκες και την βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός κερδήθηκε, δεν πήγε χαμένος.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη αυτού του αγώνα στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στα Νησιά μας.

Γιατί πάντοτε με τις απόψεις σας, με τις παρεμβάσεις σας, με την θετική σας συνεισφορά, με την ψήφο σας, ΔΩΣΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ σε αυτό τον αγώνα.

Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, από κάτω έως πάνω για την συμβολή τους σε ότι έγινε – χωρίς αυτούς δεν θα είχε γίνει τίποτα…

Θέλω να ξέρετε ότι αυτά τα χρόνια, κάθε μου βήμα ξεκινούσε με τη σιγουριά της ομάδας, με την «πλάτη» του Γιάννη Σγουρού, με τη συμμετοχή όλων των συνεργατών – με ομαδικό πνεύμα.

Γι’ αυτό κάναμε έργο στα Νησιά μας, εκεί όπου ακριβώς «πονούσαν», στις ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

 

Χτίσαμε βάσεις με γερά θεμέλιά, ανταποκρινόμενοι στα πραγματικά προβλήματα, σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς.

Τα νησιά μας ήταν αφημένα στην τύχη τους…

Ήταν παρακολούθημα του Πειραιά και… τσόντα της όλης ιστορίας.

Υποδομές και αναγκαία έργα που στη στεριά είχαν γίνει 20 και 30 χρόνια πριν στα Νησιά μας γίνονται τώρα.

Αυτή ήταν η πραγματικότητα, αυτές ήταν οι ανάγκες και σε αυτές προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε, λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ στους πολίτες και όχι μισόλογα και ψεύτικα μεγάλα λόγια.

Κάναμε έργα, δρομολογήσαμε έργα, σχεδιάσαμε για το μέλλον, δημιουργήσαμε – δεν σπαταλήσαμε – ΔΩΣΑΜΕ ΨΥΧΗ.

Και αυτό δεν συνέβη μόνο στα Νησιά – είναι η δική μας Ταυτότητα, το δικό μας Διαβατήριο σε όλη την Αττική.

Με 100 έργα προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, η Π.Ε. Νήσων αναπτύσσει ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών σε όλα τα νησιά, με στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν πολλές δεκαετίες.

Οι βασικές παρεμβάσεις γίνονται σε κρίσιμους τομείς, όπως:

Βιολογικοί καθαρισμοί, αγωγοί ομβρίων, νερό, οδοποιϊες, την τουριστική προβολή στο εξωτερικό και έργα αθλητικά με χρήματα της Περιφέρειας.

• Κατασκευή των Χερσαίων στην Αίγινα. Χρηματοδότηση του παραλιακού δρόμου, της παράκαμψης της Σουβάλας, ολοκλήρωση της μελέτης του λιμένα της Πέρδικας, έργα στο γήπεδο με προσθήκη τάπητα Στίβου και κατασκευή του τοίχου. Ολοκληρώθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης Αίγινας που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

• Έργα Ομβρίων στη Σαλαμίνα που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά το νησί.

• Χρηματοδότηση δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Αγκίστρι και επίστρωση δρόμων με κυβόλιθους.

• Εργασίες στην προβληματική μονάδας Βιολογικού στον Πόρο και συνολική μελέτη. Λιμενικά έργα και κατασκευή παραλίας Πούντας.

• Βελτίωση δρόμου Δρυόπης – Γαλατά και προγραμματικές συμβάσεις για την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και ακαθάρτων Μεθάνων, ανάπλαση της παραλίας Γαλατά καθώς και εγκατάσταση μονάδας απονιτροποίησης για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού. Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Καρατζά χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού και δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.

• Κατασκευή Γηπέδου στην Ύδρα και Ναύδετου για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Ολοκλήρωση μελέτης για αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό και χρηματοδότηση του έργου.

• Κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού στις Σπέτσες και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

• Βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου στα Κύθηρα, κατασκευή μονάδας υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων και κατασκευή ιατρείου στα Αντικύθηρα. Μελέτη για την επέκταση του αεροδρομίου.

 

Όλα αυτά τα πετύχαμε γιατί λειτουργήσαμε με μια άλλη λογική με μια άλλη νοοτροπία που κυριάρχησε στις δράσεις της Περιφέρειας -μακριά από τις λογικές και τις νοοτροπίες του παρελθόντος.

• Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα, κινηθήκαμε κοντά και δίπλα στους πολίτες.

• Οι πόρτες μας και οι καρδιές μας ήταν και είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο, πέρα από κόμματα και χρώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όταν ξεκινήσαμε με τον Γιάννη Σγουρό είπαμε ότι μόνο με έργο και σκληρή προσπάθεια θα πάμε μπροστά.

– Βάλαμε στην άκρη το ΕΓΩ και πορευθήκαμε με το ΕΜΕΙΣ.

– Χωρίς μεγάλα λόγια – χωρίς ψέματα και μισές αλήθειες, παρά μόνο με τη δουλειά μας και την αλήθεια των έργων μας, σε ένα δύσκολο και κακοτράχαλο τοπίο – με αντίπαλο το κεντρικό κράτος σε πολλές περιπτώσεις…

Κοιταχτήκαμε στον καθρέφτη – γι’ αυτό σήμερα μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες κατάματα…

Κάναμε έργο – Τηρήσαμε τη λόγο μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Επενδύσαμε στην σκληρή δουλειά και όχι στη ραδιουργία.

Κινηθήκαμε σύγχρονα και όχι παλαιοκομματικά και δημαγωγικά.

Αρθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δεν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να κινηθούν μέσα στη μιζέρια, στο παλιό, στους παραλυτικούς συσχετισμούς και στις μικροκομματικές κακίες.

Στήσαμε το θεσμό της Περιφέρειας στα πόδια του από το μηδέν και τον τιμήσαμε με τη συμπεριφορά και το ήθος μας.

Δεν κάναμε πολιτικές συναλλαγές και δεν κολυμπήσαμε στα λασπόλουτρα, επιδιδόμενοι στο Ρασπουτινισμό όπως άλλοι…

Συνεργαστήκαμε με αρχές και αξίες με όλους ανεξαιρέτως, με όλες τις παρατάξεις – μακριά από την αχαριστία και ανήθικες πολιτικές συμπεριφορές.

Συνεργαστήκαμε και σεβαστήκαμε τους πάντες, τις λεγόμενες υπερκείμενες αρχές -όταν κάποιοι εκπρόσωποί τους δεν μας σεβάστηκαν και πολιτεύτηκαν μα απρέπειες, κακίες και προσωπική ιδιοτέλεια -αλλά η ζωή είναι μπροστά. Όταν γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά «θα τους βγουν τα σωληνάκια και θα τους αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας που τους κρατάει τη ζωή»… ας μην παρεξηγηθεί κανείς -γιατί ζουν με «τεχνητή αναπνοή» και… θα πρέπει να γνωρίζουν ότι… τα κορμιά και τα μαχαίρια πάντοτε αλλάζουν χέρια !

Κάποιοι που μπορεί να είναι σήμερα Υπουργοί – αύριο το πρωί, μπορεί και να μην είναι, όχι απλώς γιατί είναι αποτυχημένοι, αλλά γιατί δεν σέβονται το θεσμό που υπηρετούν. Και, προσωπικά εγώ, το λέω από αυτό το βήμα, αν χρειαστεί-που δεν θα χρειαστεί- θα είμαι με τον Κολωνό και όχι με το Κολωνάκι…

Γιατί, λύσαμε τα μεγάλα προβλήματα και δεν γίναμε σκουπιδολόγοι και σκουπιδοφάγοι, όπως άλλοι που προσπάθησαν να μας βάλουν εμπόδια, μη μπορώντας να αντέξουν την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΑΣ, την επιτυχία αυτής της Περιφερειακής αρχής.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı