You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » No mercy

No mercy

No mercy

Ξέρω ό,τι ανήκω στην ελάσσονα μειοψηφία. Σε αυτόν τον πολύ μικρό αριθμό των ανθρώπων που λένε “φτάνει”, “μέχρι εδώ η τιμωρία της” (υπάρχουν, βλέπετε, πολλοί ανθρωποφάγοι στις μέρες μας).

Ο λόγος για τη Βίκυ Σταμάτη που για άλλη μια φορά, χθες, πληροφορήθηκε τα κακά μαντάτα. Ναι, τόση αυστηρότητα, τόση σκληρότητα, ανελέητη κι ανενδοίαστη, από τους δικαστικούς λειτουργούς που στην περίπτωση του… ξεκοκκαλίσματος των χρημάτων του κοσμάκη από τα λαμόγια της ENERGA εμφανίστηκαν μεγαλόψυχοι και γενναιόδωροι αφήνοντάς τους ελεύθερους να χαρούν τα “ψιλά” που τους έμειναν από τη μεγάλη απάτη. Αλλωστε έχουν σώσει και περισώσει τόσους και τόσους, ίδιους κι απαράλλαχτους, της ίδιας συνομοταξίας, οι οποίοι τ’άρπαζαν κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση. Είναι μακρύς ο κατάλογος από δαύτους οι οποίοι έβρισκαν πάντα τον τρόπο να… συγκινούν τους λειτουργούς της Θέμιδας.

Για τη Βίκυ Σταμάτη, όμως, που της έμελλε να γίνει κυρία μιζαδόρου υπουργού, ο πέλεκυς πρέπει να είναι ακόμα πιο βαρύς. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν; Ή πρόκειται απλώς για στάχτη στα μάτια απέναντι στην ελληνική κοινωνία που απαιτεί κάθαρση στην πολιτική ζωή; Για να χρεώσουν στην οικογένεια του Ακη Τσοχατζόπουλου και σε όλο το γενεαλογικό της δέντρο, τις μίζες και τις κομπίνες του διεφθαρμένου συστήματος που εξέθρεψε το μεταπολιτευτικό κράτος;

Λες και γα την περίπτωση της Βίκυς Σταμάτη αποφασίζουν άνθρωποι-μηχανές, χωρίς συναίσθημα, χωρίς καρδιά και σφυγμό. Λες και πρόκειται για όντα, απρόσωπα, που δεν έχουν νιώσει ποτέ τη μητρότητα, την πατρότητα και εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε μία σύζυγο, στη σύζυγο του άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού που έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για να διαγραφούν τα οικονομικά σκάνδαλα των υπολοίπων, πολιτικών συντρόφων αλλά και αντιπάλων.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε το νέο “όχι” των δικαστών. Δεν άντεξε το μαρτύριο της στέρησης του 9χρονου γιου της. Το ‘σκασε μέσα στη νύχτα από το… λευκό κελί της. Δραπέτευσε αναζητώντας τη μοσχοβολιά του μονάκριβου παιδιού της. Ναι, η μητρική αγάπη είναι ικανή ακόμα και τα κάγκελα να λυγίσει, αυτά που όρθωσαν μπροστά της… χωρίς έλεος.

Nάνσυ Αλευρά

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı