You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Επί τάπητος η επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας

Επί τάπητος η επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας

Επί τάπητος η επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας

Συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση είχε την Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με αντικείμενο την επαναχρησιμοποίηση του νερού από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από τον ΠΕΣΥΔΑΠ ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσατσαμπάς και από την ΕΥΔΑΠ η Γενική Διευθύντρια Ευτυχία Νεστορίδου και ο Διευθυντής Περιβάλλοντος Κώστας Παπαδόπουλος.

Η επαναχρησιμοποίηση του νερού, που προκύπτει από την επεξεργασία του ΚΕΛ Ψυττάλειας μετά από τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό μπορεί να διατεθεί προς άρδευση χώρων πράσινου καθώς και για βιομηχανική χρήση.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ έθεσε το μεγάλο αυτό ζήτημα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ τονίζοντας τη σπουδαιότητά του για το περιβάλλον σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η πραγματοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην αύξηση του πράσινου κυρίως στις δυτικές περιοχές της Αθήνας και το Όρος Αιγάλεω, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού, που τώρα καταναλώνονται είτε για τις ανάγκες συντήρησης και ανάπτυξης του πράσινου είτε για τις ανάγκες της βιομηχανικής ζώνης της δυτικής Αττικής.

Οι επίμονες προσπάθειες του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ έχουν ξεκινήσει από το 2008 και παρά τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων το έργο δεν έχει προχωρήσει. Πρόσφατα σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ για χρηματοδότηση του έργου μέσω της Περιφέρειας από Ευρωπαϊκά προγράμματα δεν τελεσφόρησε λόγω εμπλοκής άλλου συναρμόδιου φορέα του κράτους!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Μπενίσης δήλωσε σύμφωνος με την αναγκαιότητα του έργου σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εστίασε στη βιωσιμότητά του και έδωσε εντολή για την προώθησή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ. Επίσης, με πρωτοβουλία του αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης στο πέρας της συνάντησης κατέθεσε σχετική επιστολή προς την ΕΥΔΑΠ, όπου επαναφέρει για ακόμα μια φορά το θέμα ζητώντας την επανεκκίνηση των ενεργειών για την προώθησή του. Τέλος, ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το ενδιαφέρον του, ενώ δήλωσε τη διαθεσιμότητα του Συνδέσμου να συμβάλλει, επενδύοντας στην τεχνογνωσία και το ερευνητικό του έργο.

Συμφωνήθηκε η καθιέρωση ανοικτής επικοινωνίας, ώστε με συστηματική δουλειά να επιτευχθεί το από κοινού επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, που είναι η επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας και τα θετικά αποτελέσματά της για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı