You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εκοψαν την πρόσβαση στο γραφικό λιμανάκι Κερατσινίου

Εκοψαν την πρόσβαση στο γραφικό λιμανάκι Κερατσινίου

Εκοψαν την πρόσβαση στο γραφικό λιμανάκι Κερατσινίου

Ανεξήγητη η απόφαση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων να τοποθετήσει προστατευτική μπάρα

Για τσιφλίκι του έχει περάσει προφανώς το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων. Με έκπληξη αρκετοί πολίτες διαπίστωσαν ότι αυθαιρέτως ο Σύλλογος τοποθέτησε προστατευτική μπάρα η οποία λειτουργεί με τηλεχειρισμό προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο οχημάτων στον γραφικό λιμενίσκο ο οποίος πέραν του Συλλόγου φιλοξενεί το εκκλησάκι του Αη Νικόλα, χώρους περιπάτου και αναψυχής (παιδική χαρά). Παρερμηνεύοντας τη σύμβαση παραχώρησης από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (επί Σαράφογλου), το Διοικητικό Συμβούλιο επιβάλλει νέα ήθη διαταράσσοντας την καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως αυτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και προσέφευγαν για λίγες στιγμές χαλάρωσης στο λιμανάκι του Κερατσινίου.

Ο Σύλλογος, επικαλούμενος σχετική άδεια του Λιμεναρχείου και του Δήμου, προσπαθεί να αποτρέψει την πρόσβαση σε έναν δημόσιο χώρο, σε ένα λιμάνι που βάσει του Αστικού Κώδικα είναι κοινό αγαθό, είναι κοινής χρήσεως. Η πρώτη διαμαρτυρία προήλθε από μια γυναίκα ΑμΕΑ η οποία αναγκάστηκε να φύγει όταν είδε την προστατευτική μπάρα να κλείνει τον δρόμο για την περιοχή.

Η κίνηση του Συλλόγου των Ερασιτεχνών Αλιέων είναι ανεξήγητη για τους πολίτες που μέχρι πρότινος επισκέπτονταν απρόσκοπτα τον χώρο. Κάποιοι μάλιστα είναι αποφασισμένοι να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση στο γραφικό τους λιμανάκι, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı