You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Παρακολουθούμε στενά την υπό εξέλιξη διαδικασία”

“Παρακολουθούμε στενά την υπό εξέλιξη διαδικασία”

“Παρακολουθούμε στενά την υπό εξέλιξη διαδικασία”

O Δήμαρχος Πειραιά για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στο Ε’ Διαμέρισμα

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για τη φιλοξενία 20 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων από την Praksis, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Παρακολουθώ εδώ και λίγες ήμερες την εύλογη προσπάθεια κατοίκων, για την τήρηση της νομιμότητας και παράλληλα ορισμένων να αναδείξουν ως μείζον θέμα την επιλογή ιδιωτικού χώρου από την ΜΚΟ PRAKSIS στην 5η Κοινότητα, προκειμένου να στεγάσει 20 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, ώστε να ενταχθούν ευκολότερα στην νέα για αυτά σκληρή πραγματικότητα.

Είναι για εμένα αδιανόητο σε μια πόλη που δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από Έλληνες και ξένους για την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να σιτίσει και να παρέχει μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών σε χιλιάδες ανθρώπους που κακώς βέβαια παρέμειναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Πειραιά, να υπάρχουν φωνές ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών.

Η πόλη του Πειραιά και οι Πειραιώτες ήταν που δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και όχι ο Δήμος του Πειραιά που μπορεί να συντόνισε τις ενέργειες, αλλά αν δεν υπήρχαν οι δημότες, οι καταστηματάρχες, οι έμποροι, οι εθελοντές του Πειραιά, οι προσπάθειες που κάναμε δεν θα είχαν στεφθεί με επιτυχία.

Επιπλέον, η επιτυχία οφείλεται στο ότι οι Πειραιώτες ήταν και είναι φιλόξενοι, ήταν και είναι αξιοπρεπείς, ήταν και είναι ευαίσθητοι ήταν και παραμένουν γενναιόδωροι όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για εκείνους που έχουν ανάγκη την βοήθεια τους.

Μου προκαλεί εντύπωση λοιπόν που κάποιοι μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος του προβλήματος που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη, την προσπάθεια που κάνει η χώρα, αγνοώντας την φιλοξενία που παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, παρέχουν οι κάτοικοι της Χίου, της Σάμου, της Μυτιλήνης κλπ, οι οποίοι έχουν υποδεχθεί χιλιάδες ανθρώπους ειδικά σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους τους, καθώς και τις δεκάδες δομές φιλοξενίας σε δεκάδες πόλεις της χώρας να επιχειρούν παραπλανώντας να θέσουν θέμα για την παραμονή σε μια πόλη 200.000 και πλέον κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, 20 ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών. Σε μια πόλη που είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν ο αριθμός δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει την λειτουργία της και απλά θα επιβεβαίωνε για ακόμα μια φορά την φιλοξενία της.

Όσοι δε, επιχειρούν με τοποθετήσεις ή γραπτές αναφορές να κάνουν λόγο για “hot spot” ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το “hοt spot” από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών!!!

Από την άλλη πλευρά είμαι απόλυτα σύμφωνος και ήδη η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της λειτούργησαν προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι η όποια προσπάθεια από την όποια ΜΚΟ θα πρέπει να γίνεται με κανόνες και τις απαραίτητες από τον νόμο διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, ώστε να μην δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα. Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Δήμος θα είναι παρών και θα παρακολουθεί στενά την υπό εξέλιξη διαδικασία.

Είμαστε μια μεγάλη πόλη που στο πέρασμα των αιώνων έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν είναι μεγάλη λόγω των γεωγραφικών ορίων της ή του μεγάλου λιμανιού της που την ενώνει με τον κόσμο, αλλά γιατί απαρτίζεται από μεγάλους στην καρδιά ανθρώπους.

Δική μου πρόθεση είναι σε αυτήν την κατεύθυνση να συνεχίσει να κινείται ο Πειραιάς και είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Πειραιωτών αυτό επιθυμούν».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı