You Are Here: Home » Uncategorized » Στα Μανιάτικα ο μετροπόντικας

Στα Μανιάτικα ο μετροπόντικας

Στα Μανιάτικα ο μετροπόντικας

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η άφιξη του μηχανήματος διάνοιξης των σηράγγων (μετροπόντικας). Στο σημείο θα βρίσκονται ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Όπως περιγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ολοκλήρωση του έργου, -που αναμένεται στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021- το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος »με μία ενιαία γραμμή 50 χλμ διάρκειας μόλις 65 λεπτών. Θα απομένουν 2,2 χλμ, έως το κέντρο του Πειραιά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζεται ωστόσο από τα στελέχη της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή δίπλα στον τερματικό σταθμό του Ηλεκτρικού, όπου δημιουργήθηκε θέμα στεγανότητας, ενώ πρόσφατα είχε εντοπιστεί μία βόμβα από την περίοδο της Κατοχής, που απομακρύνθηκε.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει τμηματικά για τους τρεις πρώτους σταθμούς Αγ. Βαρβάρα-Κορυδαλλός-Νίκαια.

Σημειώνεται, ότι με αφορμή την έλευση του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, η εταιρεία «DIMAND ΑΕ» υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά, όπου στην περιοχή βρίσκονται, υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας, τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı