You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Εν αναμονή του μοιραίου στο «Μεταξά»

Εν αναμονή του μοιραίου στο «Μεταξά»

Εν αναμονή του μοιραίου στο «Μεταξά»

Ανιση δείχνει να είναι η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι με τα προβλήματα που συσσωρεύονται κάθε μέρα που περνά, στο Νοσοκομείο Μεταξά και μοιάζουν ανυπέρβλητα. Το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο διολισθαίνει στην απαξίωση, βυθίζεται στην παρακμή παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους απέναντι στην πιο βαριά ασθένεια, τον καρκίνο. Το Νοσοκομείο στέκεται χάρις στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εργαζομένων. «Το παλεύουμε» όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κα Ρεββέκα Ψαράκου.

Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, οι συμπτύξεις κλινικών, η μείωση κλινών έχουν ως αποτέλεσμα το Μεταξά να λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας. Η κατάσταση δυσχεραίνει μέρα με τη μέρα στο νοσοκομείο, με τα πλυντήρια να παραμένουν χαλασμένα λόγω της μη διάθεσης του ποσού των 1500 ευρώ για την επισκευή τους (αποστέλλονται στο Τζάνειο για πλύσιμο), με την έλλειψη μαγνητικού τομογράφου και άλλων σημαντικών μηχανημάτων αλλά το κυριότερο με την εγκληματική αναμονή των καρκινοπαθών που χρήζουν άμεσης θεραπείας. Συγκεκριμένα, οι ολοένα και αυξανόμενοι καρκινοπαθείς του Μεταξά υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία μετά από 15 με 20 μέρες, ενώ για τις ακτινοθεραπείες μπορεί να περιμένουν έως και 5 εβδομάδες παρόλο που ο καρκίνος τους «τρέχει».

Η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) η κατάρρευση των Νοσοκομείων αυξάνει τη θνησιμότητα από καρκίνο. «Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνους μεταξύ  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου. Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από Ογκολόγους Ιατρούς, Τεχνολόγους, Ακτινοθεραπευτές, Ακτινοφυσικούς, Νοσηλευτές κ.α.».

Οσον αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, είναι για απόσυρση αφού είναι της περασμένης εικοσαετίας. «Όσοι δεν έχουν χρήματα δυστυχώς, κλαίνε τη μοίρα τους. Περιμένουν το μοιραίο με κακή ποιότητα ζωής».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı