You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » O Παναγιώτης που εγώ θυμάμαι…

O Παναγιώτης που εγώ θυμάμαι…

O Παναγιώτης που εγώ θυμάμαι…

Αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν που ο Παναγιώτης, πριν τελειώσει καλά – καλά το σχολείο, φλέρταρε με τη δημοσιογραφία. Ένας νέος ορεξάτος, παθιασμένος με το μάχιμο ρεπορτάζ, που έτρεχε με την κάμερα για να φέρει το θέμα από τις γειτονιές του Πειραιά, αλλά συνάμα ανήσυχος, κάποιες φορές ανεξέλεγκτος, θορυβώδης, εκρηκτικός, συγκρουσιακός.

Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που βγήκε στα fm (Κανάλι 107). Ανετος, χωρίς το τρακ του πρωτάρη, χειριζόταν τα θέματα σαν να το ’κανε χρόνια. Μαθητής αλλά και θαυμαστής του Γιώργου Τράγκα προσπάθησε να «πατήσει» στα χνάρια του, να αντιγράψει τη συνταγή του και να τον μιμηθεί. Βιαζόταν να κάνει τα λεγόμενα κονέ, να χωθεί, να μπει στα «κόλπα», να αποκτήσει χρήμα, να γίνει μεγάλος και τρανός.

Ο Παναγιώτης που εγώ θυμάμαι, τότε, τα χρόνια της αθωότητας, ήταν ένα παρορμητικό παιδί που απλοποιούσε τα πράγματα, αγνοώντας πολλές φορές τις αντικειμενικές δυσκολίες που εγώ θεωρούσα ανυπέρβλητες αλλά και τους πιθανούς κινδύνους.

Θυμάμαι πάντα δίπλα του τη μητέρα του, τον φύλακα άγγελό του, αλλά δεν θα ξεχάσω την έγνοια του για τον αδελφό του, την πατρική σχεδόν αγάπη και την προσήλωση που του είχε. Οι βόλτες, τα γεύματα μαζί του ήταν από τις πρώτες του προτεραιότητες. Ηταν αδελφός, φίλος και κηδεμόνας του. Με συγκινούσε αυτή η πλευρά του χαρακτήρα του, μια πλευρά που ελάχιστοι γνώριζαν, και όσοι τη διέκριναν άρχισαν να αναθεωρούν την άποψη που είχαν σχηματίσει για εκείνον.

Εγώ, αυτόν τον Παναγιώτη θέλω να θυμάμαι. Εύχομαι ο Θεός να δώσει δύναμη στη μάνα, τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Ν.Α.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı