You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Mπλόκο σε 2 τόνους με πρώτες ύλες τροφίμων από το Περού

Mπλόκο σε 2 τόνους με πρώτες ύλες τροφίμων από το Περού

Mπλόκο σε 2 τόνους με πρώτες ύλες τροφίμων από το Περού

2090 κιλά με πρώτες ύλες τροφίμων προέλευσης Περού εντόπισαν και απαγόρευσαν στο Τελωνείο Πειραιά οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 07-03-2014 κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στο χώρο του Ε΄ τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή φορτίου με πρώτες ύλες τροφίμων αποτελούμενες από αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, σπόρους καλαμποκιού, αρωματικά φυτά κ.λ.π προέλευσης Περού συνολικού βάρους 2090 κιλών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεν πληρούσαν τις ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς παρουσίαζαν ζώντα έντομα αποθηκών και επιπλέον μέρος του φορτίου είχε βραχεί με νερό που είχε εισέλθει από τρύπα στην οροφή του μεταφορικού μέσου.

Μετά τα παραπάνω, η τύχη του συγκεκριμένου φορτίου θα κριθεί με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε: «Στα πλαίσια εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσία τόσο για την υγιεινή των τροφίμων όσο και ασφάλεια του καταναλωτή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα καταναλώνουν ασφαλή προϊόντα και δεν θα πέφτουν θύματα παραπλάνησης και αισχροκέρδειας.»

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı