You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Mε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Mε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Mε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου  Σεραφείμ.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, δήλωσε ότι «η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας.  Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.  Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».

 Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μάς τίμησαν και μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά. Σε μια «ανοιξιάτικη» μέρα στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ο κεντρικός  εορτασμός των Θεοφανείων, όπως πρέπει να τελείται  κάθε χρόνο.

Στον καθαγιασμό των υδάτων εκπροσώπησαν: την κυβέρνηση, η  Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας.  Τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολούθησε δεξίωση του Δήμου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη συνοδεία της χορωδίας «Libro Coro» υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ανθής Γουρουντή. Την εκδήλωση επίσης πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Ωστόσο, το κλίμα βάρυνε η παρουσία της Λαϊκής Ενότητας εκπρόσωποι της οποίας φώναζαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών κατοικιών.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı