You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Υπερτοπικός πόλος αναψυχής στην έκταση των πρώην Λιπασμάτων”

“Υπερτοπικός πόλος αναψυχής στην έκταση των πρώην Λιπασμάτων”

“Υπερτοπικός πόλος αναψυχής στην έκταση των πρώην Λιπασμάτων”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά μετά την ψήφιση της οριστικής παραχώρησής της στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μετά την υπερψήφιση στη Βουλή της ρύθμισης για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής έκτασης 86.000 τ.μ. των Λιπασμάτων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε:

«Με αυτή τη ρύθμιση δικαιώνεται ένας πολυετής αγώνας των κατοίκων, των συλλογικοτήτων, της Αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά για την αξιοποίηση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου- Δραπετσώνας προς όφελος των συμπολιτών μας. Αυτό αναδείχθηκε σε κεντρικό πολιτικό αίτημα δεκαετιών για όλη την περιοχή και τελικά κερδήθηκε με την συμβολή ΚΑΙ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας που σε κρίσιμες στιγμές συνέβαλαν αποφασιστικά να κρατηθεί ζωντανό και επίκαιρο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι αυτή η ρύθμιση βάζει γερά θεμέλια για την αξιοποίηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος ολόκληρης της έκτασης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις η περιοχή να αλλάξει σελίδα με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια και ο Δήμος θα προκηρύξουν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό αποτελεί χρέος προς τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής, που για χρόνια στερήθηκαν την πρόσβαση στην θάλασσα και σε συνδυασμό με μια σειρά από ρυπογόνες δραστηριότητες και έλλειψη πρασίνου καταδικάστηκαν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με την παραχώρηση, χωρίς αντάλλαγμα, της έκτασης από το λιμενοβραχίονα του Κράκαρη ως τις δεξαμενές καυσίμων στον όρμο της Δραπετσώνας στο Δήμο, η ευρύτερη περιοχή αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα και συνδυασμό με την ανάπλαση, θα διαμορφωθεί ένας υπερτοπικός πόλος αναψυχής, πολιτισμού που εν δυνάμει θα αναζωογονήσει και οικονομικά ολόκληρη την περιοχή».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı