You Are Here: Home » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ » Η ζωή μου όλη….

Η ζωή μου όλη….

Η ζωή μου όλη….

στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος, πολυγραφότατη βραβευμένη και διαρκώς δραστήρια η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο της σειράς Η ζωή μου όλη…. την οποία επιμελείται ο Θανάσης Θ. Νιάρχος

Να θυμίσουμε ότι ο Θανάσης Θ. Νιάρχος, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, συναντά, προσωπικότητες και με αφετηρία τον προσωπικό τους βίο, συζητούν για σύγχρονα αλλά και παλαιότερα κρίσιμα περιστατικά της ελληνικής ζωής, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, επικεντρωμένο στο ταραγμένο αλλά συναρπαστικό παρόν μας.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

 

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα είναι συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος και γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Είναι ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και από το 1992 είναι Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Την περίοδο 1959-1964 φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία έχοντας πάρει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, με θέμα την «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Την χρονική περίοδο 1965-1968 παρακολούθησε μαθήματα στην Ιστορίας της Τέχνης του Καθηγητή Παντελή Πρεβελάκη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.[5] Συνέχισε τα έτη 1968-1971 κάνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία του Ι.Κ.Υ στην Ιστορία και Κοινωνιολογία της Τέχνης στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Το 1973 έλαβε «Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα» “Doctorat d’ ÉtatèsLettres” με άριστα (Paris I, Σορβόννη), με τίτλο: «Ο Μπουρντέλ και η Ελλάδα».[6][3]

Το 1975 εκλέχθηκε παμψηφεί ως Τακτική Καθηγήτρια στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και έγινε η πρώτη γυναίκα Καθηγήτρια στην ιστορία της Σχολής.

Από το 1992 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου.

Έχει βραβευτεί με:

το Βραβείο Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης (1985),

το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μελέτης-Δοκιμίου για το βιβλίο Περί Ζωγραφικής-Αλμπέρτι και Λεονάρντο (1988), και με πολλά άλλα παράσημα και διακρίσεις.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı