You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Κλειστό (!) τα βράδια το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά

Κλειστό (!) τα βράδια το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά

Κλειστό (!) τα βράδια το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά

Χαλασμένα περιπολικά, σοβαρές ελλείψεις, ελλιπής καθαριότητα, ακατάλληλοι χώροι

Η αποψίλωση της Αστυνομίας μας καλά κρατεί. Ενώ η εισροή λαθρομεταναστών ή παράτυπων μεταναστών (πιο chic), στην ελληνική επικράτεια συνεχίζεται και η εγκληματικότητα «καλπάζει», οι υπηρεσίες της Αστυνομίας μας φυλλορροούν.

Αντί να στελεχώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα και να αυξάνονται τα μέτρα αστυνόμευσης για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάποια Τμήματα συγχωνεύονται, άλλα καταργούνται και οι αστυνομικοί λιγοστεύουν αφού ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανδρών απασχολείται στα ΜΑΤ για την καταστολή… των εξεγερμένων πολιτών (εργαζομένων, συνταξιούχων κ.α.) ενώ άλλοι έχουν μετατεθεί στη φύλαξη πιθανών στόχων τρομοκρατικών ενεργειών (κομματικών γραφείων, πρεσβειών και άλλων υπηρεσιών). Ανάμεσά τους και αστυνομικοί που παριστάνουν τους bodyguards πολιτικών, δικαστικών προσώπων και οικονομικών παραγόντων του τόπου. Το άκρον άωτον της παραφροσύνης είναι πως η φύλαξη μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοδημοσιογράφων εξακολουθεί να επιβαρύνει του κρατικό κορβανά, τον εξοντωτικά φορολογούμενο Ελληνα πολίτη, παρόλο που έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για την προστασία τους.

Την ώρα, λοιπόν, που οι αστυνομικοί μας απασχολούνται σαν νυχτοφύλακες και σωματοφύλακες ή δρουν σαν ομάδες κρούσης στις διαδηλώσεις και έξω από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι εναπομείναντες συνάδελφοί τους παραμένουν στα αποψιλωμένα Τμήματα προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα καθήκοντά τους. Αστυνομικοί που μπήκαν στο επάγγελμα με ζήλο και όρεξη να προσφέρουν, νιώθουν σήμερα βαθιά απογοητευμένοι από την κατάντια του Σώματος.

«Είναι θέμα κυβερνητικής στρατηγικής η οποία σαφώς, βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Η Αστυνομία έχει μεταλλαχθεί. Εχει αποκοπεί από την κοινωνία. Είμαστε πλέον, η Αστυνομία της καταστολής. Όχι της εγκληματικότητας, αλλά των διαδηλώσεων και συνάμα η Αστυνομία της φύλαξης στόχων. Είναι δεδομένο ότι οι πολίτες νιώθουν αυτό το τεράστιο κενό και η ανασφάλειά τους εντείνεται» τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

Πνέουν τα λοίσθια στον Πειραιά

 

Στο 8όροφο μέγαρο – μοντέλο δεκαετίας του ’50 – της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, η κατάσταση είναι πλέον δραματική. Η έλλειψη προσωπικού έχει «δέσει» τα χέρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Το Τμήμα Ασφάλειας που αριθμούσε 25 άτομα, προ πενταετίας, κι λειτουργούσε, έστω οριακά, μ’ έναν αξιωματικό και μία περιπολία δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας, σήμερα παραμένει κλειστό! Κλείνει το βράδυ λόγω της έλλειψης προσωπικού σαν να πρόκειται για το μπακαλικάκι της γειτονιάς.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει προστίθενται και το κτηριακό, όπου τα σημάδια του χρόνου βαθαίνουν χρόνο με τον χρόνο. Οι φθορές, τα φωτιστικά στους τοίχους και τα ταβάνια προδίδουν άλλωστε την ηλικία του. Η απουσία φωτισμού και η ελλιπής καθαριότητα σε όλους σχεδόν τους χώρους μαρτυρούν την εγκατάλειψή του. Και δεν είναι μόνον αυτά. Είναι ακόμα και η έλλειψη αναλωσίμων – ούτε μελάνι και χαρτί για τους εκτυπωτές υπάρχει – και βεβαίως, χώρων στάθμευσης για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα εκ των οποία κάποια παραμένουν – ακόμα – χαλασμένα.

 

-Χωρίς λάμπα παραμένει εδώ και χρόνια (!) το επιτοίχιο φωτιστικό

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı