You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Kερατσίνι: Υπεξαίρεση ύψους 17 χιλ. ευρώ στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Kερατσίνι: Υπεξαίρεση ύψους 17 χιλ. ευρώ στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

Kερατσίνι: Υπεξαίρεση ύψους 17 χιλ. ευρώ στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων

-Τέσσερα χρόνια μετά τις καταγγελίες Μελά – Καλκανδή…
-Την αποπομπή του πρώην ταμία αποφάσισε ομοφώνως το Δ.Σ.

Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τις καταγγελίες που δημοσίευσε η Εν Πειραιεί στην «Ελεύθερη Ωρα» για αδιαφανείς διαδικασίες στον Σύλλογο των Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου. Τον Φλεβάρη του 2018, ο παιδίατρος κος Γρηγόρης Μελάς, τέως πρόεδρος του Συλλόγου, αλλά και ένα από τα παλαιότερα μέλη, ο κος Παναγιώτης Καλκανδής είχαν καταγγείλει μεταξύ άλλων, την έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών αλλά και τη μη τήρηση του καταστατικού, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με ομόφωνη απόφασή του διέγραψε πριν από περίπου έναν μήνα και συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου του 2021, τον πρώην ταμία Κ.ΜΠ. λόγω υπεξαίρεσης του ποσού των 16.950 ευρώ. Το έλλειμμα προέκυψε μετά από έλεγχο του προεδρείου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Θυμίζουμε ότι ο κος Μελάς είχε αποκαλύψει απόκρυψη παραστατικών, έκδοση απλών αποδείξεων για ποσά άνω των 100 ευρώ – όπου βάσει της νομοθεσίας απαιτείται η έκδοση τιμολογίου – και «μαύρες» συναλλαγές. Οι πρώτες «σκιές» άρχισαν να δημιουργούνται όταν ζητούσε μετ’επιτάσεως να του εμφανίσουν συγκεκριμένο τιμολόγιο για τις εργασίες στεγανοποίησης της οροφής των γραφείων, αλλά εις μάτην. Κάθε φορά δε που αναζητούσε, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του, το τιμολόγιο για να ελέγξει παράλληλα αν καταβλήθηκε ο νόμιμος φόρος στην αρμόδια ΔΟΥ, του προέβαλλαν διάφορες προφάσεις. Τότε, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά του όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και να γίνεται πιο πιεστικός ζητώντας όλα τα νόμιμα παραστατικά για κάθε εργασία που είχε εκτελεστεί.
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο κος Μελάς ο οποίος ζητούσε στοιχεία. Ηταν και ο κος Καλκανδής που απατούσε ενημέρωση σχετικά με το ποσό των 14.000 ευρώ, το οποίο όφειλε ο Σύλλογος να έχει κατατεθειμένο στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όμως, αντί για στοιχεία, τόσο στον κο Μελά όσο και στον κο Καλκανδή επιδόθηκαν οι, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσεις οριστικής διαγραφής τους από τον Σύλλογο των Ερασιτεχνών Αλιέων.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την είσπραξη του ποσού που έχει υπεξαιρεθεί.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı