You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

«25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

«25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και συναντάται τόσο στον δημόσιο χώρο (π.χ. σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, trafficking κ.ά.) όσο και στον ιδιωτικό χώρο (ενδο-οικογενειακή/συντροφική βία κ.ά.).

Η πιο διαδεδομένη έκφανση της αφορά στην ενδοοικογενειακή βία, με την εκδήλωση σωματικής, σεξουαλικής ή/και ψυχολογικής κακοποίησης που ασκείται σε βάρος μέλους της οικογένειας (Νόμος 3500/2006). Η βία εμφανίζεται σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, την κοινωνική τάξη ή το μορφωτικό επίπεδο και οι συνέπειες της στα άτομα και την κοινωνία είναι πολλαπλές.

Η βία αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο, όμως, οι γυναίκες βιώνουν πολλές φορές ως προσωπικό, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να καταγγείλουν τη βία που υφίστανται, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουν την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά τους, αγνοώντας ωστόσο, ότι η βία που τους ασκείται είναι καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Οι γυναίκες θύματα βίας μπορούν να απευθυνθούν στην 24ωρη Γραμμή Στήριξης SOS 15900 της ΓΓΙΦ, όπως επίσης στα Συμβουλευτικά Κέντρα και στους Ξενώνες Φιλοξενίας του Δικτύου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας σε όλες της Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη του Πειραιά, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2014.

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης , ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας και σε γυναίκες ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων (άνεργες, μονογονονείς, πρόσφυγες κ.ά.). Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γυναικών και την επανάκτηση της αυτοεκτίμησής τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά βρίσκεται στη Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου, Νέο Φάληρο, ΤΚ 185 47 (εντός Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ισόγειο-είσοδος δημοσιογράφων, αίθουσα Δ) και δέχεται αιτήματα καθημερινά 9:00πμ. έως 17:00μμ. κατόπιν ραντεβού και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 210-4828970 & 210-4825372, fax:210-4822425, e-mail: peiraias@isotita.gr.

Η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και κατά συνέπεια τον περιορισμό, αν όχι την εξάλειψή του.


 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı