You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Επί τάπητος οι τουριστικές υποδομές στην Αίγινα

Επί τάπητος οι τουριστικές υποδομές στην Αίγινα

Επί τάπητος οι τουριστικές υποδομές στην Αίγινα

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο Αντιπεριφερερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, παρουσία του Δημάρχου Αίγινας Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού Καλαμάκης Σταύρος, ο αντιπρόεδρος , ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της ένωσης ξενοδόχων Αίγινας Θωμάς Χαλδαίος, Διονύσιος Γαλαρής, και Παναγιώτης Χαλδαίος , καθώς και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας Νίκος Κωστάκος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές της. Συγκεκριμένα έγινε ειδική αναφορά :

• Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 €,

• Στην δημιουργία υδατοδρομίου,

• Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου,

έργα τα οποία θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού.

Επίσης αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı