You Are Here: Home » Uncategorized » H enpeiraiei.gr έχει κρούσει τον κώδωνα για την απάτη με τα “δάνεια” από επιτήδειους

H enpeiraiei.gr έχει κρούσει τον κώδωνα για την απάτη με τα “δάνεια” από επιτήδειους

H enpeiraiei.gr έχει κρούσει τον κώδωνα για την απάτη με τα “δάνεια” από επιτήδειους

4 εκατ. ευρώ κέρδισαν δύο άνδρες και μία γυναίκα“Πού είναι ο εισαγγελέας;” ρωτούσαμε προ διμήνου αναφερόμενοι στους επιτήδειους που εκματελλευόμενοι την οικονομική κρίση και ανέχεια των συμπολιτών μας, βρίσκουν την ευκαιρία να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη. Είχαμε γράψει για τα τοιχοκολλημένα χαρτιά – που είχαν κατακλύσει και τον Πειραιά – που υπόσχονται δάνεια στο άψε σβήσε μέσα σε μία ώρα χωρίς καμία εγγύηση(!) και τις χρονοβόρες διαδικασίες της Τράπεζας, απλώς με μία ταυτότητα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενδιαφερόμενου.

Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό κίνητρο της προσφοράς δανείων από τους “σωτήρες” όσων αντιμετώπιζαν οξύ οικονομικό πρόβλημα. Στο Ψυχικό συνελήφθησαν ένας 28χρονος και μία 36χρονη ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος συνεργός τους οι οποίοι μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητούσαν άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στη συνέχεια με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών τους έπαιρναν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά. Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας σε ίδιο όφελος και συγκεκριμένα στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ(!) τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές γνωρίζουν ότι πρόκειται περί απάτης.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı