You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Δολοφόνοι τετράποδων στο Πέραμα

Δολοφόνοι τετράποδων στο Πέραμα

Δολοφόνοι τετράποδων στο Πέραμα


Τον θάνατο έχουν σκορπίσει κάποιοι απάνθρωποι συμπολίτες μας στο Πέραμα. Πρόκειται για ασυνείδητα και ανισόρροπα άτομα τα οποία τοποθετούν σε διάφορα σημεία του Περάματος τροφή με ουσίες που προκαλούν τον θάνατο στα τετράποδα.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης καταδικάζει τα περιστατικά που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Οπως αναφέρει ο κος Λαγουδάκης, οι φόλες αλλάζουν με βάση την εποχή και το βιοτικό επίπεδο των δολοφόνων. “Στην Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως το τριμμένο γυαλί, ο γύψος, τα
ποντικοφάρμακα, τα φυτοφάρμακα, τα σαλιγκαροκτόνα, το κυανιούχο κάλιο, τα υγρά μπαταρίας και τέλος η στρυχνίνη, που όμως δεν κυκλοφορεί ευρέως στη χώρα.
Ιδιαίτερα δραστική ουσία είναι το υδροκυάνιο, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για όλα τα έμβια όντα: όταν έρχεται σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα οποιουδήποτε θηλαστικού, αυτό δρα παραλυτικά και επιφέρει τον θάνατο μέσα σε δύο λεπτά. Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής του, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο”.

Ο Δήμαρχος εφιστά την προσοχή των συνδημοτών του που έχουν κατοικίδια ζώα.

Τα 3 βήματα βοήθειας, σύμφωνα με τον κτηνίατρο κ.Παύλο Πεζάρο είναι:

Βήμα 1ο: Εφόσον ο σκύλος διατηρεί τις αισθήσεις του, πρέπει να του
προκαλέσουμε έμετο εκτός εάν έχει καταπιεί ποντικοφάρμακο, που τότε
κάνουμε το 1ο και το 2ο βήμα μαζί. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο -αν και είναι δύσκολο- χορηγώντας του χλιαρό νερό και αλάτι ή μουστάρδα αραιωμένη με νερό. Υπάρχει άλλος ένας τρόπος που λειτουργεί ως «δίκοπο μαχαίρι»: Φυσικά, πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν εμετικά σε όλα τα κτηνιατρεία και δίνονται στους ιδιοκτήτες σκύλων για τέτοιες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτείνουν την απομορφίνη (Filtalon) που προκαλεί
μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έμετο.
Βήμα 2ο: Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε το κατάλληλο αντίδοτο, αν ξέρουμε τι είδους δηλητήριο έχει καταπιεί ο σκύλος μας.
Βήμα 3ο: Δίνουμε στο ζώο που έχει ήδη κάνει έμετο, και έχει σταματήσει να βγάζει ό,τι μπορεί να βγάλει, ενεργό άνθρακα (δηλαδή καρβουνάκι που το βρίσκουμε στο φαρμακείο) και τρέχουμε για να βρούμε ιατρείο!
«Προσωπικά θα έλεγα πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν στο αυτοκίνητο
πηγαίνοντας προς το κτηνιατρείο, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη ζωή του τετράποδου φίλου μας. Οι πρώτες βοήθειες είναι το 90% της σωτηρίας του ζώου και μόλις το υπόλοιπο 10% είναι η δουλειά του γιατρού. Αν δοθούν σωστά και έγκαιρα οι πρώτες βοήθειες, είμαι σίγουρος ότι ένα σκυλί μπορεί πολύ πιο εύκολα να σωθεί», δηλώνει ο κτηνίατρος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı