You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΕΣΠ και Δημάρχου

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΕΣΠ και Δημάρχου

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΕΣΠ και Δημάρχου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας  ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αργουδέλης και Ι. Μελάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σ. Βοϊδονικόλας και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το σοβαρό θέμα της αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας και εκφράστηκε η ευχή η ζημιά που έχει προκληθεί να μπορεί να διορθωθεί και να μην αφήσει πίσω της κάποιο αποτύπωμα, αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το οικοσύστημα έχει σίγουρα επηρεαστεί.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Σε σχέση με την πρόθεση ανέγερσης  εμπορικών κέντρων στον Πειραιά, εκφράστηκαν οι όποιες επιφυλάξεις, αλλά και οι θετικές επιπτώσεις που δύναται ένα μεγάλο έργο να φέρει στην πόλη.

Όσον αφορά στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά,  που  αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό, αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη και το λιμάνι, συμφωνήθηκε η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, με στρατηγική προτεραιότητα την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η διάνοιξη της οδού Σωτήρος, με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών από την Ακτή Μιαούλη προς τη Σωτήρος διά μέσου του Τινάνειου κήπου, που αφορά ένα πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ στο πλαίσιο των έργων του τραμ, συζητήθηκαν κυκλοφορικά θέματα, η σήμανση χώρων φορτοεκφόρτωσης, η τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης και οι βυθιζόμενοι κάδοι.

Έγινε αναφορά σε θέματα καθαριότητας και αισθητικών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, της σχεδιαζόμενης ίδρυσης της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, σε θέματα στάθμευσης όπου τέθηκε το αίτημα διερεύνησης της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης, αλλά και αξιοποίησης κτιρίων της πόλης, όπως η Ράλλειος και ο Πύργος, για τον οποίο, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχουν ήδη ξεκινήσει θετικές προσπάθειες για την εξεύρεση της πιο ωφέλιμης λύσης και μάλιστα εντός του 2018.

Συζητήθηκε επίσης και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων μέσα από τη συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παραεμπορίου και των απομιμητικών προϊόντων καθ΄όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία του Εμπορικού Συλλόγου με τους Αντιδημάρχους κάθε φορά που προκύπτουν θέματα αρμοδιότητάς τους, καθώς και η πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του Δ.Σ. του ΕΣΠ και της Δημοτικής Αρχής ανά τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο της συνέχισης της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων και στόχο την  δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı