You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Eνεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πλάτωνα

Eνεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πλάτωνα

Eνεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πλάτωνα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη για την “Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Πλάτωνα”, προϋπολογισμού 800.000 € από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο στον τομέα του αθλητισμού στο εμβληματικό, ιστορικό αθλητικό γυμναστήριο του “Πλάτωνα” που έχει συνδεθεί με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης συνιστά μια πρωτοπόρα και εξειδικευμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του κολυμβητηρίου ενσωματώνοντας σύγχρονο και εξειδικευμένο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που θα αξιοποιεί και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες στην κατανάλωση ενέργειας, θα βελτιωθεί η συνολική απόδοση των εγκαταστάσεων και θα καταστεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων φιλικότερη στο περιβάλλον. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο σημείωσε: “Πριν 4 1/2 χρόνια, στη βάση πολιτικής επιλογής κι απόφασης, εκπονήσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συντήρησης, ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που για πολλά χρόνια αντιμετώπιζαν προβλήματα συντήρησης, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων. Περισσότερα από 29 έργα με προϋπολογισμό 36,6 εκατ. € εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό και δεσμεύτηκαν οι αντίστοιχοι πόροι από την Περιφέρεια.

Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός από έργα και παρεμβάσεις έχει ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί προς χρήση, ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των επομένων μηνών. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στη νέα γενιά και αποδίδουμε στους περίπου 60.000 αθλούμενους χώρους σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı