You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Αμεση αποζημίωση ζητούν οι ιχθυοπώλες

Αμεση αποζημίωση ζητούν οι ιχθυοπώλες

Αμεση αποζημίωση ζητούν οι ιχθυοπώλες

Έως 80% η πτώση του τζίρου από την λανθασμένη ενημέρωση για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Συνάντηση με το Προεδρείο του Ιχθυοπωλείου Αττικής «Ο Σκορπιός» είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. Το σωματείο εκπροσώπησαν

 

Για την καταστροφή που υπέστη ο κλάδος τους από την λανθασμένη ενημέρωση των καταναλωτών μετά την ρύπανση του Σαρωνικού, ενημέρωσε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αττικής «Ο Σκορπιός». Ο πρόεδρος Θεόδωρος Κακούρης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μανώλης Δερμάνης και το μέλος του ΔΣ Κώστας Κακούρης υποστήριξαν ότι το πτώση του τζίρου έφθασε το 80%, παρά τις καθημερινές ελέγχους που έγιναν και γίνονται ακόμα στις δημοπρασίες. Όπως αναφέρθηκαν, οι έλεγχοι αφορούν τόσο την καταλληλότητα των ψαριών όσο και τον τόπο αλίευσης τους. Εξάλλου, σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι σε κάθε ιχθυοκλωβό αναγράφεται το τόπο αλιείας, το όνομα του αλιευτικού σκάφους, το είδος της αλιείας και η ημερομηνία της αλιείας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν άμεση αποζημίωση των ιχθυοπωλών και σημείωσαν ότι αντίστοιχες ζημίες υπέστησαν και ο κλάδος των ιχθυοπαραγωγών και των εμπόρων. Επίσης, ζητήθηκαν οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων αποζημιώσεων.

Ο κ. Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι ανοίγει στον Πειραιά, ειδικό γραφείο διεκδίκησης αποζημιώσεων από το Διεθνές Ταμείο IOPC Funds, το οποίο πρέπει να αποσταλεί για να αποδείξει τη ζημία που υπέστη. Ο Υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου σε όλους τους ζημιωθέντες από την ρύπανση και έδωσε οδηγίες για την διευκόλυνση των διαδικασιών.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı