You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Πράσινο φως για την ανάπλαση στην περιοχή Καστράκι

Πράσινο φως για την ανάπλαση στην περιοχή Καστράκι

Πράσινο φως για την ανάπλαση στην περιοχή Καστράκι

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με προϋπολογισμό 3,57 εκατ. € με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για την ανανέωση της περιοχής του Καστράκι Δραπετσώνας.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων και αναπλάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, η οποία για δεκαετίες χαρακτηρίστηκε από υποβαθμισμένες και ενοχλητικές δραστηριότητες.

Η αναμόρφωση του λόφου Καστράκι σε συνδυασμό με την αναστήλωση των κτιρίων της Χερσότιας, που χρηματοδοτήθηκαν με 700.000 € από τους πόρους της περιφέρειας Αττικής και ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο του 2018, διαμορφώνουν ένα αναμορφωμένο σύνολο, σε έκταση συνολικής έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων.

Με την ολοκλήρωση των δύο έργων θα δημιουργηθεί ένας πολυλειτουργικός, συνεκτικός χώρος πολιτισμού και αναψυχής, με υπερτοπική σημασία, ικανή να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες καθώς πρόκειται για τον πρώτο ανοικτό αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του Πειραιά.

Παράλληλα με τις φυτολογικές παρεμβάσεις στην έκταση αυτή η πόλη αποκτά έναν πνευμονικό πρασμό που συμβάλλει στην ανατροπή του συνολικού αρνητικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου της ευρύτερης περιοχής. Μετά την αναμόρφωση στο χώρο του Καστράκι θα υπάρχει ακόμη και νέα παιδική χαρά 500 τετρ. μέτρα, ανοικτό θέατρο 300 θέσεων, αναψυκτήριο και διαδρομές περιπάτου.

Το Καστράκι ως χώρος ανήκε στον ΌΛΠ και παραχωρήθηκε στο Δήμο Δραπετσώνας το 1997 και πρόσφατα εξαιρέθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Οργανισμού.

Η μελέτη αναμόρφωσης εκπονήθηκε σε συνέχεια της αρχιτεκτονικής διαγωνισμού ιδεών που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016 από το Δήμο Κερατσινίου -Δαττσαλώνας, με τον ίδιο Δήμο να είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Ο Γιώργος Γαβρίλης στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην σημασία, τον ρόλο και τη λειτουργία των υπερτοπικών παρεμβάσεων που καταφέρνουν να αλλάξουν την εικόνα των ευρύτερων περιοχών.

Αναφέρθηκε επίσης ότι στην περιοχή που εδώ και δεκαετίες συγκεντρώθηκαν πλήθος χρηστικών χρήσεων και που υπέφεραν από την έλλειψη δημόσιων κοινόχρηστων χώρων πραγματοποιούνται σήμερα παρεμβάσεις, η εξέλιξη των οποίων θα αλλάξει το χαρακτήρα της περιοχής (Λιπασμάτων, Ηετιεία, Καστράκι) και στις νέες αναπλάσεις που θα επεκταθούν στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, οι οποίες θα θέσουν τέλος στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της περιοχής και θα ξαναρχίσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı