You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Ταφόπλακα στον τουρισμό της Αίγινας βάζει η Περιφέρεια Αττικής

Ταφόπλακα στον τουρισμό της Αίγινας βάζει η Περιφέρεια Αττικής

Ταφόπλακα στον τουρισμό της Αίγινας βάζει η Περιφέρεια Αττικής

Ενώ έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για διαφημιστική καμπάνια των νησιών του Αργοσαρωνικού, εγκρίνει Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων σε απόσταση αναπνοής από τις μαγευτικές παραλίες της Πέρδικας!

Τη χαριστική βολή στο νησί της Αίγινας δίνει η Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή Λυγέα, εκεί όπου πριν από 4 περίπου χρόνια σχεδίαζαν τη λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Φαίνεται ότι η Λυγέα είναι μονίμως στα σχέδια κάθε αρχής, δημοτικής ή περιφερειακής για οχλούσες και επιβλαβείς για το περιβάλλον δραστηριότητες.

Πρόκειται για το νοτιανατολικό άκρο του νησιού το οποίο είναι το μόνο, πλέον, ελκυστικό σημείο της Αίγινας για τους τουρίστες, με τις αμμουδερές παραλίες του Κλήματος και του Σαρπά με πεντακάθαρα νερά και μοναδική ομορφιά.

Το έγκλημα κατά της ιδιαιτέρου κάλλους περιοχής αποφασίστηκε επί δημοτικής αρχής Κουκούλη, η οποία επέλεξε για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων το συγκεκριμένο σημείο του διαμερίσματος της Πέρδικας με το χαμηλότερο δυνατό πολιτικό κόστος για εκείνη, καθώς την τελευταία 15ετία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό οικιστών – ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών, που δεν ψηφίζουν στην Αίγινα και δεν ανήκουν στην εκλεκτή εκλογική πελατεία ουδεμίας δημοτικής παράταξης . Επιλογή άλλου σημείου θα σήμαινε αυτομάτως «μαύρισμα» στις εκλογές γιατί ουδείς θέλει μία χαβούζα στην περιοχή του.

Στη Μελέτη αναφέρεται δε πως η Λυγέα απέχει 2,2 χιλιόμετρα από χαρακτηρισμένη κολυμβητική περιοχή και δη την παραλία της Πέρδικας, ενώ δεν γίνεται αναφορά στην παραλία του Κλήματος που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και μισθώνεται κάθε καλοκαίρι από τον Δήμο.

Στην περιοχή της Πέρδικας προβλέπεται ακόμα η κατασκευή δύο αντλιοστασίων, ένα πάνω στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο γραφικό της ψαροχώρι και ένα ακόμη, στον επίσης, μοναδικό δρόμο που συνδέει την Πέρδικα με το Κλήμα εκεί από όπου διέρχονται οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί. Στην υποβάθμιση και επιβάρυνση που θα υποστεί το τουριστικότερο σημείο της Αίγινας, προστίθεται και η μεταφορά τόνων λυματολάσπης με τράκτορες με τελικό προορισμό τον ΧΥΤΑ Αττικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η λειτουργία τριτοβάθμιου καθαρισμού για ξήρανση.

Λίγες μέρες μετά την έγκριση της ΜΠΕ την οποία πανηγυρικώς ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, η Τοπική Κοινότητα της Πέρδικας βρίσκεται επί ποδός πολέμου καθώς η Περιφέρεια αγνόησε τις σοβαρές ενστάσεις και αντιδράσεις της. Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά από τον συντάκτη μας Νίκο Χιδίρογλου, ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για ελλιπή ενημέρωση και τόνισε ότι στόχος είναι να δοθεί το νερό αυτό σαν ανταποδοτικό στους κατοίκους για άρδευση, πυρόσβεση, αναδάσωση και γενικώς βοηθητικές χρήσεις.

Ο πρόεδρός του Τοπικού Συμβουλίου Τάσος Αμάφης μιλώντας στην enpeiraiei.gr προανήγγειλε την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς θεωρεί ότι η λειτουργία εγκατάστασης λυμάτων θα είναι καταστροφική για την οικονομία της Πέρδικας αλλά και εν γένει για τον τουρισμό της Αίγινας που είναι βασικός αιμοδότης, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών προτιμά το νοτιανατολικό τμήμα του νησιού.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ολόκληρη η περιοχή θα επιβαρυνθεί σημαντικά και η μεγάλης επισκεψιμότητας Πέρδικα θα υποστεί μεγάλη υποβάθμιση αν αναλογιστεί ότι 22 χρόνια μετά τη λειτουργία του ΚΕΛ της Ψυττάλειας ο Πειραιάς και οι υπόλοιποι παραλιμένιοι δήμοι εξακολουθούν να ασφυκτιούν από τη δυσοσμία με το πρώτο αεράκι.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı