You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Aνταρσία στο Λιμάνι: Κοροϊδία η “δωρεά” του ΟΛΠ στο Παλατάκι

Aνταρσία στο Λιμάνι: Κοροϊδία η “δωρεά” του ΟΛΠ στο Παλατάκι

Aνταρσία στο Λιμάνι: Κοροϊδία η “δωρεά” του ΟΛΠ στο Παλατάκι

Για κοροϊδία και ντροπή κάνει λόγο η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στο Λιμάνι” με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΛΠ για τη δημιουργία πάρκου και παιδικής χαράς στον σταθμό κρουαζιέρας σε έκταση 10 στρεμμάτων που αποτελεί μέρος των 140 στρεμμάτων που ανήκουν στον Δήμο Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ο Δήμαρχος Μώραλης και ο Υφυπουργός Κατσαφάδος βαφτίζουν “δωρεά”, ” παραχώρηση” και ” εταιρική κοινωνική ευθύνη” της Cosco την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας.

Με πανηγυρισμούς στα κανάλια που συνοδεύτηκαν από συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους Κινέζους ιδιοκτήτες του ΟΛΠ, ο δήμαρχος Πειραιά και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Cosco θα κατασκευάσει “πρότυπο πάρκο, παιδική χαρά και ποδηλατοδρόμιο” 10 στρεμμάτων στο Παλατάκι, μέσα στην έκταση των 140 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο Πειραιά. Έτσι, η Δημοτική Αρχή, αντί να διεκδικήσει με όλα τα μέσα, όπως οφείλει, την απόδοση ολόκληρης της έκτασης στο Δήμο, αποδέχεται την υποτιθέμενη “δωρεά”, απεμπολώντας ουσιαστικά τα δικαιώματα του Δήμου στα 140 στρέμματα. Γι’ αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/3 απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις του επικεφαλής της “Ανταρσία στο Λιμάνι” Θαν. Διαβολάκη που ζητούσε επίμονα από το Δήμαρχο να ενημερώσει το συμβούλιο σχετικά με την “παραχώρηση”.     

Υπενθυμίζουμε αυτό που κρύβουν Δήμαρχος και κυβέρνηση, δηλαδή ότι, σύμφωνα με αποφάσεις  του Υπ. Πολιτισμού (2018 και 2020), η ΟΛΠ-Cosco υποχρεούται να προχωρήσει στη “σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης του Πειραιά με τις αρχαιότητες μέσω κατάλληλης διαμόρφωσης της ζώνης κατά μήκος της όδευσης προς το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή και των αδόμητων περιοχών που περιβάλλουν το Κονώνειο τείχος. Η ζώνη αυτή να διαμορφωθεί με ποιοτικά στοιχεία περιπάτου και αστικού πρασίνου.” Όσο για το 1 εκατομμύριο που θα κοστίσει υποτίθεται το πάρκο, να θυμίσουμε τα 130 εκατομμύρια που έχει πάρει η Cosco από την Περιφέρεια Αττικής (με τις υπογραφές Δούρου και Πατούλη) για να φτιάξει το λιμάνι στην Πειραϊκή.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η προστασία και διεκδίκηση της περιουσίας του Δήμου δεν είναι μόνο ηθική είναι και νομική υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Κάτοικοι και κινήσεις πολιτών αγωνίζονται χρόνια για να αποδοθεί το Παλατάκι στους κατοίκους και έχουν στοιχειοθετήσει νομικά τη διεκδίκησή του. Η “Ανταρσία στο Λιμάνι” φέρνει το θέμα σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Η μόνιμη απάντηση του κ. Μώραλη εδώ και τρία χρόνια είναι ότι ετοιμάζει αγωγή για να διεκδικήσει το Παλατάκι. Και τώρα ευχαριστεί την Cosco για την καλή συνεργασία!

Τα 140 στρέμματα στο Παλατάκι είναι περιουσία του Δήμου Πειραιά. Στο λαό του Πειραιά πρέπει να αποδοθούν για να διαμορφωθούν σε ανοιχτό και ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής. Να γίνουν ο πνεύμονας που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Φτάνει πια με την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να μπουν μπροστά επιτέλους οι ανάγκες και η ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης. Με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε το λιμάνι και την πόλη μας.

Η “Ανταρσία στο Λιμάνι” καλεί τους κατοίκους και φορείς του Πειραιά
σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για το Παλατάκι
την Κυριακή 11/4, στις 11.30 πμ, στο “Λιοντάρι”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı