You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » AΙΓΙΝΑ: Αντιδήμαρχοι δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους αλλά έκοβαν το νερό στους ασυνεπείς συμπολίτες τους!

AΙΓΙΝΑ: Αντιδήμαρχοι δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους αλλά έκοβαν το νερό στους ασυνεπείς συμπολίτες τους!

AΙΓΙΝΑ: Αντιδήμαρχοι δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους αλλά έκοβαν το νερό στους ασυνεπείς συμπολίτες τους!

Προσφυγή του τέως προέδρου του Δ.Σ. που ζητά την εφαρμογή του Νόμου για να κηρυχθούν έκπτωτοι

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει στον Δήμο Αίγινας. Δύο αντιδήμαρχοι και συγκεκριμένα της Υδρευσης και της Ποιότητας ζωής, Αντώνης Μούρτζης και Κωνσταντίνος Γενίτσαρης αντιστοίχως, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας Δημήτρης Καραγιάννης φέρονται, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας, να έχουν φεσώσει τον Δήμο με κάποιες χιλιάδες ευρώ καθώς δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους για την κατανάλωσης νερού.
Αυτό προκύπτει από την εμπιστευτική αλληλογραφία που αντάλλαξαν ο προσφάτως καρατομηθείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Οικονόμου (κατόπιν δικού του αιτήματος) με την Οικονομική Υπηρεσία η οποία εστάλη και στον Δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη. Μάλιστα η Υπηρεσία ανέφερε στο υπ’αριθμ. 1/2017 εμπιστευτικό της έγγραφο, στις 19 Απριλίου 2017, ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 30 του Νόμου 3463/2006 περί ασυμβιβάστου των αιρετών εξαιτίας οφειλών τους, που προβλέπει έκπτωση από το αξίωμα στην περίπτωση που αυτές δεν εξοφληθούν εντός 2 μηνών.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 30, «αν ένας οφειλέτης του δήμου των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου ή της Κοινότητας, εκλεγεί δήμαρχος, πρόεδρος Κοινότητας, δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος, σύμβουλος δημοτικού διαμερίσματος, τοπικός σύμβουλος ή πάρεδρος οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών και κοινοτικών αρχών. Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες του δήμου, των ανωτέρω νομικών προσώπων ή της κοινότητας μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία 2 μηνών αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής ή σε περίπτωση άσκησης ένδικων βοηθημάτων αφότου εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξόφληση δεν γίνει κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής, πλην της περίπτωσης διακανονισμού της οφειλής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Ο Γ.Γ. της περιφέρειας με πράξη του διαπιστώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου της προηγούμενης παραγράφου και την έκπτωση από το αξίωμα».
Τέσσερις μήνες μετά, και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου 2017, κατόπιν νέας επιστολής του κου Οικονόμου, η Οικονομική Υπηρεσία απαντά ότι εξακολουθεί να ισχύει το έγγραφο της 19ης Απριλίου σχετικά με τις οφειλές των κκ. Μούρτζη, Γενίτσαρη και Καραγιάννη στον Δήμο.
Οι τρεις αιρετοί βρίσκονταν, από ότι φαίνεται στο απυρόβλητο, μέχρι την ενεργοποίηση του τέως προέδρου του Δ.Σ., την ώρα που οι συνεπείς συμπολίτες τους ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το κωμικοτραγικό της σκανδαλώδους υπόθεσης είναι πως ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Υδρευσης ενώ δεν πλήρωνε, έκοβε το νερό στους κακοπληρωτές Αιγινήτες που δεν είχαν προβεί στην εξόφληση των λογαριασμών τους. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κκ. Μούρτζης, Γενίτσαρης και Καραγιάννης προέβησαν, μετά τις αντιδράσεις, σε διακανονισμό των οφειλών τους στον Δήμο Αίγινας, ο κος Οικονόμου κατέθεσε στις 9-10-2017, τη με αριθμό πρωτοκόλλου 84360/30012 προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας την εφαρμογή του νόμου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı