You Are Here: Home » ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ » Ολα έτοιμα για τον 42ο τελικό κυπέλλου Πειραιά «Μιλτιάδης Μαρινάκης»

Ολα έτοιμα για τον 42ο τελικό κυπέλλου Πειραιά «Μιλτιάδης Μαρινάκης»

Ολα έτοιμα για τον 42ο τελικό κυπέλλου Πειραιά «Μιλτιάδης Μαρινάκης»

Το Σαββάτο 18 Μαρτίου 2017 διεξάγεται ο 42ος Τελικός αγώνας του Κυπέλλου Πειραιά, ενός πολύ σημαντικού θεσμού για το Πειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει η ΕΠΣΠ. «Ένας τελικός που φέτος είναι αφιερωμένος στην μνήμη ενός κορυφαίου Πειραιώτη παράγοντα και φίλου του Πειραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, του πατέρα του τωρινού ηγέτη του ΟΛΥΜΠΊΑΚΟΥ και μέγα χορηγού της ΕΠΣΠ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιλτιάδης Μαρινάκης υπήρξε φίλος &διοικητικό στέλεχος αλλά και πρόεδρος του Α.Π.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ της μιας εκ των δύο ομάδων φιναλίστ του φετινού θεσμού».

Φέτος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Πειραιά περιόδου 2016-2017 έχουμε επανάληψη του περσινού Tελικού, αφού φιναλίστ είναι οι δύο περσινές ομάδες που το διεκδίκησαν. Δύο πολύ σημαντικές και δημοφιλείς ομάδες της Ένωσης, ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Ο Α.Π.Ο. Κερατσινίου είναι από τις ιστορικές ομάδες του Πειραιά, πολυνίκης ομάδα του θεσμού με 5 κατακτήσεις ενώ ο Αετός Κορυδαλλού εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια και μετέχει σε Τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία του – και οι 3 φορές μάλιστα την τελευταία τετραετία.

Για μια ακόμη χρονιά ο Τελικός διεξάγεται στο καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας το στολίδι του Πειραιά το Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ, δίνοντας την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και όσους από εμάς βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα αγώνα πραγματικά γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Πειραιά «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ» στην συνέχεια θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Μάλιστα η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο επιβραβεύεται με άνοδο στην Γ΄ Εθνική, ενώ αν είναι ήδη πρωταθλήτρια κι ανέρχεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική, τότε το εισιτήριο ανόδου το παίρνει η φιναλίστ του Τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ συγχαίρει τα δύο σωματεία Α.Π.Ο.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και ΑΠΟ ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ για την σημαντική τους επιτυχία να βρεθούν επάξια και στον φετινό Τελικό την μεγάλη γιορτή του Πειραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

«Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα διεξαχθεί ένας εξαιρετικός αγώνας – διαφήμιση του ποδοσφαίρου από δύο ποιοτικές ομάδες σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον που θα ικανοποιήσει τους φίλους των δύο ομάδων και γενικότερα το φίλαθλο κοινό που θα τιμήσει με την παρουσία του, τον φετινό Τελικό.

Η διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά για ακόμη μια φορά τον Πρωταθλητή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τον πρόεδρο του κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ καθώς επίσης την ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ για την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» για 7η συνεχή χρονιά και την φιλοξενία της κορυφαίας γιορτής του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου φιλοδοξώντας να ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα το επίπεδο των διοργανώσεων της Ένωσης μας.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους στο τέλος να χειροκροτήσουν νικητές και ηττημένους επικροτώντας την προσπάθεια και των 28 ποδοσφαιριστών που θα αγωνισθούν.

Σε μια τέτοια γιορτή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΠ.

Πρόγραμμα Τελικού

15.45 Είσοδος στον αγωνιστικό των διαιτητών και των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων- συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά

Παράταξη προ των επισήμων – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

15.50 Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Π.Σ.Π.- Προέδρων ομάδων φιναλίστ με διαιτητές, προπονητές ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο σωματείων.

15.55 Κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 από την Ε.Π.Σ.Π. και τις δύο ομάδες των φιναλίστ

16.00 Έναρξη Τελικού αγώνα Κυπέλλου Πειραιά ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΑΠΟ ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα

Απονομή στην φιναλίστ ομάδα Κυπέλλου και μεταλλίων (προπονητή και ποδοσφαιριστών)

Απονομή αναμνηστικών στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στους παρατηρητές και στο γιατρό του αγώνα

Απονομή επάθλου στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του κυπέλλου

Απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα, Κυπέλλου και μεταλλίων

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ

4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝ

ΙΑΤΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΥ:ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ – ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΗΝΑΣ

ΥΠΕΥΘ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΕΔΡΩΝ: ΣΥΛΒΙΑ ΓΕΖΕΚΕΛΙΑΝ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ

Δύο λόγια για τον φετινό θεσμό

Στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά συμμετείχαν συνολικά 70 σωματεία της ένωσης από τα συνολικά 74 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής (32 σωματεία της Α΄ Κατηγορίας, 27 σωματεία της Β΄ Κατηγορίας και 15 σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας.

Ο Περαμαϊκός αν και δήλωσε συμμετοχή, τελικά δεν αγωνίσθηκε αφού στο μεταξύ αποχώρησε από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Η Προημιτελική και η Ημιτελική Φάση περιελάμβανε διπλούς αγώνες, στοιχείο που έχει προσδώσει ξεχωριστή στον θεσμό αλλά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά.

Οι ομάδες της μικρότερης κατηγορίας ήταν πάντα γηπεδούχες από την Α΄ φάση του θεσμού μέχρι την Προημιτελική Φάση.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΔΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 0-3

ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 1-8

Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 0-3

Προημιτελική Φάση

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ 3-0

ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 0-0

Ημιτελική Φάση

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 4-0

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 1-3

 

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 5-0

Α.Ο.ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1-4

ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 0-5

Προημιτελική Φάση

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1-0

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΡΜΗΣ 3-1

Ημιτελική Φάση

ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2-0

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1-0

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ε.Π.Σ. Πειραιώς ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1925 από 6 συλλόγους, μετά την διάσπαση της ΕΠΣ Ελλάδος λόγω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ των σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά, με πρώτο πρόεδρο της ένωσης τον Ιωσήφ Τερεζάκη.

Τα έξι ιδρυτικά σωματεία ήταν: Ολυμπιακός , Εθνικός, Φαληρική Ένωσις Μ. Αλέξανδρος, Φαληρικός Σύνδεσμος, Ένωσις Φιλάθλων Νεαπόλεως και Γ.Σ. Τιτάν (ο οποίος το 1926 συγχωνεύτηκε με την Ε.Φ. Νεαπόλεως).

Μαζί με την Ε.Π.Σ. Αθηνών και την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ίδρυσαν το 1926 την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Τα πρώτα χρόνια της ένωσης χαρακτηρίστηκαν από αναταραχές, ενώ το 1926 η Ε.Π.Σ. Πειραιώς αριθμούσε συνολικά 14 σωματεία.

Η παρουσία των πειραϊκών ομάδων στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν εξαιρετική, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατακτώντας την πλειοψηφία των τίτλων, ενώ ο Εθνικός ανταγωνιζόταν επάξια τις ισχυρές ομάδες των ενώσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού μόνο με ομάδες αυτών των ενώσεων διεξάγονταν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και μέχρι την καθιέρωση των εθνικών κατηγοριών το 1959.

Σήμερα η δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, δηλαδή: στον δήμο Πειραιώς, στους περιφερειακούς δήμους που είναι ο δήμος Νικαίας/Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Μοσχάτου/Ταύρου, Περάματος, Αιγίνης- Αγκιστρίου, Σαλαμίνας και μέρος του δήμου Καλλιθέας.

Σήμερα η Ε.Π.Σ. Πειραιά αριθμεί 84 σωματεία (3 εκ των οποίων είναι ανενεργά).

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

1976-ΣΠΙΘΑ

1977- ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

1978 – ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1979 – ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1980- ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ

1981- ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ

1982- ΙΩΝΙΚΟΣ

1983-ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ

1984 -ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1985- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1986- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

1987- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1988- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

1989 – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

1990- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1991- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

1992- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

1993- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

1994- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

1995 -ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1996-ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1997-ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1998- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

1999- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

2000- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2001-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

2002- ΕΡΑΣ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

2003- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2004- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2005- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2006- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2007- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

2008- ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

2009- ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

2010- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

2011- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2012- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2013- ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2014- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2015- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2016- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Η ιστορία του ΑΕΤΟΥ ξεκινάει το 1960 στη γωνία Αγ. Λαύρας & Ιθάκης όπου βρίσκονται τα πρώτα γραφεία της ομάδας. Τότε ο πρώτος πρόεδρος Βασίλης Μπίλιας και οι στενοί του συνεργάτες, ονειρεύονται μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στο Πειραϊκό και χτίζουν τα θεμέλιά της.

Το 1970 αναλαμβάνει πρόεδρος ο Νίκος Καντούνιας και ο ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ γίνεται επίσημο σωματείο της Ε.Π.Σ.Πειραιά και αγωνίζεται στην Γ κατηγορία.

Ακολουθεί η προεδρία του Βασίλη Μαλλιαρού και το 1973 αναλαμβάνει τη διοίκηση μια εμβληματική μορφή για την ομάδα μας ο Λευτέρης Κουτσουδάκης. Και είναι έμβλημα για τον ΑΕΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ο Λευτέρης Κουτσουδάκης. Την αγωνιστική περίοδο 1973 – 1974 η ομάδα ανεβαίνει στη Β΄κατηγορία και την αμέσως επομένη στην Α΄ όπου αγωνίζεται επί σειρά ετών.Εκτός όμως από τις αγωνιστικές επιτυχίες και πάνω από αυτές η Διοίκηση του Λευτέρη Κουτσουδάκη πρωταγωνιστεί στα 2 πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας μας:

1. Ιδρύει τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της ομάδας σε μια περίοδο που η έννοια της ακαδημίας ποδοσφαίρου ήταν άγνωστη λέξη για τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα.

2. Πρωταγωνιστεί στην κατασκευή, αρχικά ως χώρου προπόνησης, του γηπέδου που σήμερα στεγάζει τις περισσότερες ομάδες του Κορυδαλλού.

Μαζί με τον Λ. Κουτσουδάκη και άοκνοι εργάτες-παράγοντες της ομάδας στη δική του αλλά και σε μετέπειτα διοικήσεις υπήρξαν, με τυχαία σειρά, οι Στάθης Ανασόπουλος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιάννης Χριστοδούλου,

Παναγιώτης Λαβρέντζος, Νίκος Μαΐλης, Γιάννης Θεοδοσιάδης, Θρασύβουλος Τζιβάκος, Αντώνης Μαραγκός, Δημήτρης Τσακίρης.

Με την προσθήκη του Κώστα Βαγγέλη οι παραπάνω αποτελούν τη βάση της διοίκησης που αναλαμβάνει το 1980 με πρόεδρο το Νίκο Ανασόπουλο ο οποίος σύντομα θα εκλεγεί στη διοίκηση της Ένωσης που θα την υπηρετήσει περνώντας σχεδόν από όλες τις θέσεις. Ενώ ο ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ έχει ήδη αρχίσει να τροφοδοτεί τις μεγαλύτερες κατηγορίες με ποδοσφαιριστές, (Ξενάριος, Δεληγιαννίδης στον Ιωνικό), την προεδρία αναλαμβάνει ο Σπύρος Κοντούλης (1984 – 1985), ο οποίος θα παραμείνει στην προεδρία μία 20ετία περίπου. Νέοι παράγοντες – εργάτες εμφανίζονται στα διοικητικά της ομάδας: Αβανίδης, Καπακλής, Μαρκουλής, Καβάσης. Ακολουθούν οι διοικήσεις των Νίκου Σιδηρόπουλου (2004 – 2006), Γιώργου Βαγγέλη (2006 – 2008), Δημήτρη Βάλβη (2008 – 2009), ενώ από το 2009 μέχρι και σήμερα της διοίκησης ηγείται ο Δημήτρης Μπούγας του οποίου η φιλοσοφία είναι να πλαισιώνεται κατά μεγάλο μέρος , από γονείς που τα παιδιά τους βρίσκονται στις ακαδημίες ή από παλιούς αθλητές του συλλόγου μας.

Κύριο μέλημα παραμένουν οι ακαδημίες της οι οποίες καθημερινά μεγαλώνουν και οι οποίες αποτελούν πρότυπο.

Την τελευταία 10ετία η ομάδα μας πρωταγωνιστεί ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με αποκορύφωμα την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος (2015 – 2016). Στο θεσμό του κυπέλλου λαμβάνει μέρος για Τρίτη φορά την τελευταία τετραετία δείχνοντας έτσι τη συνέχεια και την συνέπεια που μας διακρίνει.

Τεχνικό Επιτελείο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αγγελάκης Παναγιώτης

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Ιωακείμ Γεώργιος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜ/ΚΩΝ: Κούρος Κομνηνός

ΦΥΣΙΟΘ/ΤΗΣ: Γκρεκός Δημήτριος

ΙΑΤΡΟΣ: Βεκιάρης Ιωάννης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Μουτάφης Χρήστος

ΤΕΧΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Βασίλειος Τζανακάκης

ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΙ: Δαρδανός Γκίκας

Μπούγας Νικόλαος

Πηλίδης Νικόλαος

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπούγας Δημήτριος

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νικολάου Θεόδωρος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπούλιαρης Ιωάννης

ΤΑΜΙΑΣ: Αλεξόπουλος Αθανάσιος

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπούγας Νικόλαος

ΕΦΟΡΟΣ: Μαραγκάκης Ιωάννης

ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: Δαρδανός Γκίκας

ΜΕΛΗ: Γκούμας Θεόδωρος

Δίπλας Λάμπρος

Καπελλάκη Ευγενία

Κρεμμυδιώτης Δημήτρης

Μακρυγιάννης Ιωάννης

Πηλίδης Νικόλαος

Χατζηδάκη Ελευθερία

 

ΡΟΣΤΕΡ

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Βελαλόπουλος Αντώνιος (1999)

Δρίβας Γεώργιος (1989)

Καλογεράς Παναγιώτης (1998)

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αναγνωστάκης Μάρκελλος (1997)

Κουτσομήτης Ιωάννης (1998)

Λαμπρόπουλος Κων/νος (1999)

Λέκκας Ανδρέας (1996)

Μιχελής Κων/νος (1989)

Μπερίσα Μάριον (1990)

Ξενιτόπουλος Χρήστος (1990)

Σύρμας Ιωάννης (1991)

 

ΜΕΣΟΙ

Καλλέργης Βασίλειος (1992)

Κανταρτζόπουλος Παναγιώτης (1999)

Μάναλης Νικόλαος (1994)

Παναγιωτίδης Χρήστος (1999)

Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος (1985)

Τριανταφυλλίδης Κυριάκος (1991)

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Γεωργιάδης Δημήτριος (1997)

Δρυμούσης Παναγιώτης (1986)

Krasi Mateo (1991)

Μούτσας Γεώργιος (1983)

Σωτηρόπουλος Γεώργιος (1998)

Τσολάκου Φλόρεντς (1996)

 

Α.Π.Ο.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

ΡΟΣΤΕΡ

TEΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Λιούμπης Κωνσταντίνος (1996)

Μπότος Αλέξανδρος(1989)

Πουλιέζος Μιχαήλ-Ευάγγελος(2000)

Τσούβαλης Χρήστος(1998)

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αγγελάκης Γεράσιμος ( 1996)

Βαττής Χαρίλαος (1984)

Καμμένος Νικόλαος (1988)

Μακρής Νικόλαος(1986)

Μάλλης Ιωάννης (1994)

Μητρόπουλος Δημήτριος (1997)

Μπατής Αλέξανδρος(1992)

Σαμλίδης Ηρακλής(1993)

Σκορδίλης Λάμπρος( 1991)

Σφυρογιαννάκης Γεώργιος(1996)

Τρικαμηνάς Αγγελος – Φίλλιπος( 1988)

Φούντας Συμεών ( 1988)

ΜΕΣΟΙ

Allajbeu Anhelo(1998)

Διάκος Γεώργιος(1994)

Γκιάτης Ευάγγελος( 1987)

Θεοδώρου Ευάγγελος(2001)

Κιάφα Εντισον( 1989)

Κουρκούτης Αντώνιος(1986)

Μιχαλάς Κυριάκος(1998)

Παγώνης Δημήτριος – Χρήστος(2000)

Ρέββας Παναγιώτης (1994)

Τουρνάς Νικήτας(1982)

Χονδρουδάκης Γεώργιος(2000)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αντωνίου Δημήτριος(1989)

Μαναριώτης Βασίλειος(1993)

Ψυχογιός Νείλος – Αγγελος (1995)

Dautaj Endri (1991)

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αραβαντινός Αντώνιος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄ : Αραούζος Μιχαήλ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: Ζούτης Απόστολος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κυπριώτης Αναστάσιος

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουβαράκης Ιωάννης

ΤΑΜΙΑΣ: Κιούλος Ιωάννης

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: Λέκκας Παναγιώτης

ΕΦΟΡΟΣ: Μποζινάκης Γεώργιος

ΜΕΛΗ: Λάμπρου Μιχαήλ – Τσάτσος Αντώνιος – Γκούσκος Νικόλαος – Πρινιωτάκης Μιχαήλ – Θεοδώρου Ευστάθιος – Παπαγεωργίου Γεώργιος – Τσούμας Μιχαήλ – Μπάγδάτογλου Στυλιανός – Καλουδιώτης Νικόλαος – Κατσαμάκης Ιωσήφ

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΜ

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:Σπάθας Βασίλειος

Β.ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Νταλαμπίρας Νικόλαος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ:Τρίχος Βασίλειος

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Χατζηαντωνίου Μηνάς

ΦΥΣΙΟΘ/ΤΗΣ: Τουρνάς Μανώλης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Κυπριώτης Αναστάσιος

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ: Παπαγεωργίου Γεώργιος – Τσούμας Μιχαήλ

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Το Κερατσίνι ιδρύθηκε το 1923 από τον αείμνηστο Μπίσκο και Διατσίγκο με την ονομασία Ένωση Φιλάθλων Νεάπολης ενώ από το 1926 η ομάδα έχει ριζώσει για τα καλά στο Κερατσίνι

Το 1967 μετομάσθηκε σε Α.Π.Ο.Κερατσίνι από τον τότε Δήμαρχο Κερατσινίου κ. Δαβάκη

Από τον ΑΠΟ Κερατσίνι αναδείχθηκαν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Χούμης, που μεταγράφτηκε στη Ρουμανία, ο θρυλικός Βαγιακάκος, ο Χαμόδρακος, ο Πολίτης, ο Βάρναλης, ο Άγγελος Κρεμμύδας , Μιχάλης Ιωνάς και πολλοί νεότεροι, που αγωνίσθηκαν σε εθνικές κατηγορίες, όπως ο Ν.Λαμπρινάτος, Κ. Κλείσαρης, Μ.Τσούμας, Δ.Τζωρτζόπουλος, Χωριανόπουλος Γ., Θ. Κούλης Ν. Τουρνάς κλπ.

Επίσης, σπουδαίοι παράγοντες διετέλεσαν πρόεδροι του ΑΠΟ Κερατσίνι όπως οι Καλαμίτσης, ο αείμνηστος Γεώργιος Γκαμίλης (και πρόεδροι της ΕΠΣΠ), ο Μιλτιάδης Μαρινάκης – πατέρας του Βαγγέλη Μαρινάκη σημερινού προέδρου του Ολυμπιακού, οι Κολοκοτρώνης, Κυδωνάκης, Μποσινάκης, Μαραθεφτης, Καλαφάτης, ο Καλογερίδης, ο Ψαρομάτης, ο Βατίστας, ο Ξυδιάς, ο Κάσσης, ο Λάμπρου, ο Αρμπάρας, ο Ρωμαντζής, ο Αραούζος, ο Τσάτσος και άλλοι.

Το 1991 το Κερατσίνι ανέβηκε για πρώτη φορά στην Δ’ Εθνική και το 1994 επί προεδρίας Θεόδωρου Καλογερίδη στη Γ’ Εθνική.

Το 1994 έφτασε στον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος και χάνει στα πέναλτι (5-4) από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Το 1997 ανεβαίνει ξανά στην Γ’ Εθνική Κατηγορία όπου παίζει μέχρι το 2000.

Το 2004 ανέβηκε και πάλι στη Γ’ Εθνική όπου έπαιζε μέχρι το 2005-2006.

Την 2006-2007, αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική από την οποία υποβιβάσθηκε στην Α΄ Κατηγορία του Πειραιά.

Επανέρχεται στην Δ΄ Εθνική την περίοδο 2008-2009, όπου συμμετέχει ανελλιπώς μέχρι και την περίοδο 2012-2013, όταν και πάλι υποβιβάζεται στην Α΄ Πειραιά

Έχει κατακτήσει 5 φορές το Κύπελλο Πειραιά τις περιόδους 1989-1990, 1994-1995, 1995-1996, 2009-2010, 2015-2016

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı