You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Tο κουβάρι της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας  της 60χρονης Suzanne Eaton ξετύλιξε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης  Κωσταντίνος Λαγουδάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά το  μεσημέρια της Τρίτης 16 Ιουλίου.

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που τυχαία εντοπίστηκε από ερασιτέχνες σπηλαιολόγους η σορός της σε  σπηλιά στην περιοχή του Πλατανιά,  οι Αρχές πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα της νεκροτομής,  άρχισαν να συντάσσουν λίστα με πιθανούς υπόπτους από την ευρύτερη περιοχή και να προχώρησαν σε στοχευμένες προσαγωγές .

Μία από αυτές ήταν και η προαγωγή του 27χρονου αγρότη  ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε πως δολοφόνησε την άτυχη επιστήμονα με κίνητρο την σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως είδε την Αμερικανίδα να τρέχει σε  δρόμο κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι με κατεύθυνση  το Μνημείο Πεσόντων Ευέλπιδων και την ακολούθησε.

Στη συνέχεια, την χτύπησε με το όχημα του δύο φορές για να την ακινητοποιήσει. Αναίσθητη και τραυματισμένη την φόρτωσε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων σε σπηλιά που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο και πολυβολείο οι Γερμανοί κατά τον  Β΄ Παγκόσμιο  Πόλεμο, στην περιοχή του Πλατανιά. Ο δράστης  γνώριζε καλά το δαιδαλώδες σπήλαιο και παλιότερα το είχε εξερευνήσει.

Εξετάζεται αν την βίασε όταν ήταν ήδη νεκρή

Τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της υπόθεσης που φανερώνουν και το μέγεθος της αγριότητας που επέδειξε ο δράστης είναι αυτά που δεν μπορούσαν να ειπωθούν κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης και τα οποία μένει να απαντηθούν μετά τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμυχές στο σώμα της άτυχης γυναίκας πιθανόν προκλήθηκαν από την λαμαρίνα του πορτμπαγκάζ στην οποία χτυπούσε καθ’  όλη την διαδρομή.

Ο δράστης όταν ρωτήθηκε αν της έκλεισε το στόμα δεν το αποδέχτηκε και έτσι μένει να απαντηθεί μέσω των ιστολογικών εξετάσεων αν ο ασφυκτικός θάνατος επήλθε από τα κατάγματα στα πλευρά που προκάλεσε βλάβη στον πνεύμονα και από τον περιορισμένο αέρα που είχε στο πορτμπαγκάζ ή αν ο δράστης λέει ψέματα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όταν την έβγαλε αναίσθητη από το πορτμπαγκάζ και την βίασε ότι ένιωσε το σώμα της ακόμα ζεστό και την πέταξε στο φρεάτιο αμέσως μετά την πράξη του. Από  τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων ενδεχομένως να  αν ο δράστης βίασε την 60χρονη ενώ ήταν ήδη νεκρή ή όχι.

Ο 27χρονος που είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, διατηρούσε κτήμα στην περιοχή και έμενε στο Μάλεμε. Μετά το άγριο έγκλημα που διέπραξε, κάλυψε την τρύπα του φρεατίου με μια παλιά παλέτα που υπήρχε στον τόπο και πήγε με το αμάξι του σε κοντινό νεκροταφείο. Εκεί έπλυνε επιμελώς το πορτ- μπαγκάζ για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο αστυνομικός διευθυντής αναφέρθηκε αναλυτικά σε δύο σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του δράστη.

Πρώτον ότι βρέθηκαν ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου που οδηγούσαν στο σπηλιά που εντοπίστηκε η σορός της και δεύτερον προς το σημείο που βρέθηκε μαρτυρούσε πως κάποιος μετέφερε εκεί το άψυχο σώμα της.

«Πραγματοποιήσαμε συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κάμερες ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία», τόνισε.

Από την έρευνα δεν προέκυψε η συνέργεια άλλου ατόμου στο έγκλημα.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων,  τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

www.anikolouli.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı