You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 4+1 προτάσεις για εργασιακή ειρήνη και ανάπτυξη στη ΝΑΖΩ

4+1 προτάσεις για εργασιακή ειρήνη και ανάπτυξη στη ΝΑΖΩ

4+1 προτάσεις για εργασιακή ειρήνη και ανάπτυξη στη ΝΑΖΩ

Τι προτείνουν για τα εργασιακά οι ΝαυπηγοεπισκευαστέςΠέντε είναι οι προτάσεις των Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά που θα δώσουν, όπως λένε, οριστική λύση στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και των αμοιβών των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος προκειμένου σε κλίμα πλέον εργασιακής ειρήνης να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης οι εργοδότες προτείνουν στο Συνδικάτο Μετάλλου, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και με εργασιακή πλατφόρμα την επιχειρησιακή σύμβαση του 2009, που ήταν αποδεκτή και από τα δύο μέρη, με δεδομένη τόσο την οικονομική δυσμενέστατη συγκυρία όσο και την αναγκαιότητα για ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ΝΑΖΩ, τα εξής που αφορούν τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015:

1. Μείωση κατά 22% των ημερομισθίων όλων των ειδικοτήτων για το 2012 που περιγράφονται στη σύμβαση του 2009 κατ’ εφαρμογή του Ν. 4046/2012.

2. Εφαρμογή του ωραρίου εργασίας, όπως αυτό ήδη ορίζεται από τη σύμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), δηλαδή 37,5 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας επί πλοίων-εργοστασίων.

3. Προσδιορισμός του ποσού αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης, με την καταβολή προς τους εργαζομένους ωριαίας υπερωριακής απασχόλησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

4. Αναπροσαρμογή των ημερομισθίων-αύξηση κατά 3% ανά έτος για τα έτη 2013, 2014 και 2015.

5. Οριοθέτηση του χώρου εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (ΝΑΖΩ) σε: Πέραμα, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı