You Are Here: Home » Uncategorized » Με λαμπρότητα η Εορτή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι

Με λαμπρότητα η Εορτή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι

Με λαμπρότητα η Εορτή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά, στην προβλήτα του λιμανιού, έναντι του πολιούχου της πόλεως του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνος,  τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν: εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Φώτης Κουβέλης, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύρχος Νικόλαος Τσούνης, o υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαάκος, αντιπροσωπείες Διπλωματικών Αποστολών, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, δικαστικών και τοπικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και πλήθος πιστών.

Τα μέλη των OYK που έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Σταυρό, συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά  Νικόλαος Βλαχάκος, μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία, γιορτάζει η Χριστιανοσύνη. Σήμερα γιορτάζει η πόλη μας. Η πόλη που γεννηθήκαμε. Η πόλη της ναυτοσύνης, της εργατιάς. Η πόλη της ελπίδας. Καλή φώτιση σε όλες και όλους. Και πάμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Πειραιά. Χρόνια Πολλά!»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και εφέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων, με μια πολύ όμορφη ημέρα. Θα ευχηθώ, όπως κάθε χρόνο, το φως της ημέρας να φωτίσει όλους τους Έλληνες, όλους εμάς  να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που εδώ και χρόνια μας ταλαιπωρούν. Χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı