You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » 36 εκατομ. ευρώ σε αθλητικές υποδομές στον Πειραιά και τους γύρω Δήμους

36 εκατομ. ευρώ σε αθλητικές υποδομές στον Πειραιά και τους γύρω Δήμους

36 εκατομ. ευρώ σε αθλητικές υποδομές στον Πειραιά και τους γύρω Δήμους

Το αποτελέσματα του προγράμματος για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, παρουσίασαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Πειραιά έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαλάμω Αποστολοπούλου, Ειρήνη Μεταξά και Γιάννης Μοίρας καθώς ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πειραιά και Νήσων, Αθανάσιος Μοσχολέας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή, σε δύο κεντρικούς άξονες:

  • Αφενός, εκσυγχρονίζοντας υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, πεπαλαιωμένες και φθαρμένες που είχαν κλείσει ή χρησιμοποιούνταν χωρίς να πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή άθληση, αλλά και δημιουργώντας νέες αθλητικές υποδομές – πρόκειται για 29 έργα σε αθλητικούς χώρους όλων των Δήμων της ΠΕ Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Και αφετέρου, δίνοντας έμφαση στη διάδοση του αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως με την υλοποίηση του προγράμματος Kids’ Athletics, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, μέσω του οποίου, για τέταρτη χρονιά συνολικά 645 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξοικείωσης με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Στο ίδιο πλαίσιο σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής των ΠΕ Πειραιά και Νήσων, προχωρήσαμε στη διοργάνωση εβδομάδας αθλητικών δραστηριοτήτων. Η μεγάλη αθλητική συνάντηση «Πειραι-Αθλητισμός» πραγματοποιήθηκε δύο χρονιές (15-19/05/2017 και 24-26/04/2018) με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με αίσθηση ευθύνης και με συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει επιλέξει εδώ και 4 πλέον χρόνια να επενδύσει σε έργα υποδομής του Πειραιά και σε όλους τους Δήμους της Αττικής». «Επιλέγουμε να λογοδοτούμε και μέσω των λειτουργών των μέσων ενημέρωσης όπως είστε εσείς αλλά και μέσω άλλων μέσων κοινωνικής λογοδοσίας», σημείωσε η ίδια προσθέτοντας: «Όλα αυτά τα χρόνια ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θεωρήθηκαν ότι μπορεί να είναι πολυτέλεια ή παράπλευρη απώλεια της κρίσης χρέους. Για εμάς, τόσο ο αθλητισμός όσο και ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών και της χώρας ολόκληρης και προϋπόθεση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, ιδίως όταν η δική μας διοίκηση δεν θεωρεί ότι ο αθλητισμός ξεκινά και τελειώνει στο τι θα γίνει με τις μεγάλες ΠΑΕ και γύρω από τις πολύ μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις». «Και για αυτό τον λόγο εκσυγχρονίζουμε αθλητικές υποδομές, χτίζουμε καινούργιες, έχουμε ένα άλλο είδος προτεραιότητας, αυτό των υποβαθμισμένων περιοχών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η περιοχή του Πειραιά εδώ και χρόνια είχε υποχρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Οι πόλεις και οι βασικές υποδομές τους, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους και γι’ αυτό σχεδιάσαμε μια διαφορετική διαδρομή κατεύθυνσης των χρηματοδοτήσεων ακόμα και σε υπηρεσίες, που δεν ανήκουν, τυπικά, στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, όπως τα νοσοκομεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα σχολεία κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της περιοχής του Πειραιά δρομολογήσαμε συνολικά 29 έργα προϋπολογισμού περίπου 36 εκατομ. ευρώ, για τη συντήρηση και αναβάθμιση υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργίας νέων. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, από τις οποίες κάποιες, όπως το «Θεμιστόκλειο» είχαν να συντηρηθούν 27 ή και περισσότερα χρόνια, αθλούνται πάνω από 38.000 νέοι και νέες, σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, σ’ όλα τα αθλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό, με επιλογή μας χρηματοδοτήσαμε τα αναγκαία έργα, τα οποία εκτελέστηκαν ή εξελίσσονται είτε από τις δικές μας υπηρεσίες είτε από τους Δήμους».

Τα 29 έργα υποδομής για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ΠΕ Πειραιά, βρίσκονται στην εξής φάση:

  • Ολοκληρωμένα: 8 έργα
  • Εκτελούμενα: 5 έργα
  • Δημοπρατημένα: 7 έργα
  • Προς υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης: 1 έργο
  • Ολοκληρώνεται η μελέτη: 3 έργα
  • Σε αρχικό στάδιο εκπόνησης μελετών: 5

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı