You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Όχι στο «μπάζωμα» της Πειραϊκής

Όχι στο «μπάζωμα» της Πειραϊκής

Όχι στο «μπάζωμα» της Πειραϊκής

Του Δημήτρη Καπράνου

Έγραψε μια εφημερίδα ρεπορτάζ με τίτλο «Απαγορευτικό απόπλου για την κρουαζιέρα» και φαίνεται ότι πειράχτηκε η Ένωση η οποία εκπροσωπεί εν Ελλάδι τις εταιρείες των κρουαζιεροπλοίων.

Έσπευσε δε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ετήσια αύξηση κατά μέσο όρο είναι στο 7 % περίπου (εννοεί μάλλον αύξηση της κρουαζιέρας) αλλά και οι νέες παραγγελίες πλοίων που συνήθως κατασκευάζονται σε Ευρωπαϊκά ναυπηγεία είναι της τάξεως των 64,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το δε μέγεθος των πλοίων αυξάνεται συνεχώς και έχουν ήδη φτάσει σε μέγεθος πλοίων με 5.000 και πλέον επιβάτες, με 2.000 και πλέον πλήρωμα.»…

Δηλαδή τί μας λέει η «Ένωση»; Ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε που κατασκευάσθηκαν (γιατί από ότι φαίνεται μάλλον θα σταματήσει αυτή η παράνοια) πλοία-πλωτές κωμοπόλεις;
Πλοία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως «χώροι αναψυχής» αλλά μόνο ως χώροι συνσωστισμού και δήυθεν μεγαλοπρέπειας; Στην ουσία, αυά τα πλοία-τέρατα, αποτελούν χώρους προσφοράς φθηνού all inclusive τουρισμού, με τους επιβάτες να μην ξοδεύουν ούτε ένα δολάριο στους λιμένες προορισμού, αφού ακόμη και το κολατσιό τους και το μπουκάλι με το νερό το παίρνουν δωρεάν από το πλοίο!

«Φάουλ» έκανε η «Ένωση», που έχει έδρα την Ελλάδα, της οποίας τα νησιά υποφέρουν από τα εν λόγω πλοία, ενώ αυτή τη στιγμή, συνετελείται στον Πειραιά ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα, με τα παράλογα έργα στην Πειραϊκή για την κατασκευή προβλητών για να δέχοντα πλοία-γίγαντες!
Η «Ενωση» μας πληροφορεί ακόμη ότι «έχουν βελτιωθεί πολύ οι όροι ασφάλειας αλλά και υγειονομικοί κανόνες ώστε να προσφέρονται ασφαλείς και αξέχαστες διακοπές στους πελάτες με ατελείωτες δραστηριότητες».

Σοβαρά; Κι εγώ που νόμιζα σε αυτά τα πλοία-τέρατα, με το ενιαίο σύστημα κλιματισμού, φταρνίστηκε ένας επιβάτης με κορωνοϊό και κόλλησαν πεντακόσιοι! Και μέχρι τώρα υπάρχουν τέτοια κρουαζιερόπλοια, που ακόμη βολοδέρνουν στις θάλασσες γιατί δεν τα δέχεται κανείς!
Παρακάτω, η ανακοίνωση κάνει «ντρίπλα» και αναφέρει: «Τον τελευταίο καιρό βέβαια υπάρχει επίσης μια τάση κατασκευής κρουαζιεροπλοίων μικρότερων μεγεθών με ιδιαίτερη πολυτέλεια και έμφαση σε ειδικούς προορισμούς.
Δηλαδή χωρητικότητα μέχρι 200 – 300 επιβάτες με επιπλέον ανέσεις και προορισμούς όπως Αρκτική, Ανταρκτική, αλλά και Ελληνικά νησιά.»…
Ε, αυτά τα πλοία θέλουμε εδώ, στην Ελλάδα! Και καλά θα κάνει η «Ένωση» να λάβει θέση ανοιχτά εναντίον της καταστροφής που συντελείται σήμερα στην Πειραϊκή και να δηλώσει καθαρά ότι η κατασκευή προβλητών στο γραφικότερο μέρος του Πειραιά, αποτελεί έγκλημα!
Και καλά θα κάνει επίσης, να στείλει αντιπροσωπεία στις 5 Ιουνίου, την «Ημέρα περιβάλλοντος», που οι Πειραιώτες θα πουν « Όχι στο μπάζωμα της Πειραϊκής»! Για να δούμε….

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı