You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » “Ψεύδονται οι Γιατροί χωρίς Σύνορα – Οι κάτοικοι της Μόριας δέχτηκαν επίθεση”

“Ψεύδονται οι Γιατροί χωρίς Σύνορα – Οι κάτοικοι της Μόριας δέχτηκαν επίθεση”

“Ψεύδονται οι Γιατροί χωρίς Σύνορα – Οι κάτοικοι της Μόριας δέχτηκαν επίθεση”
ΜΟΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
Σκέψεις και απαντήσεις σε κατηγορίες
Λίγες σκέψεις…. τώρα που ο θόρυβος για τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας στον καταπατημένο ελαιώνα της Μόριας καταλάγιασε και ο νους καταστάλαξε σε κάποια συμπεράσματα.
Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να νομιμοποιήσουν και να μονιμοποιήσουν μια δομή υγείας με τα εγκαίνια στον καταπατημένο ελαιώνα προκάλεσε την διαμαρτυρία μας.
Επαίσχυντη η ψευδής κατηγορία των Γιατρών χωρίς σύνορα ότι δέχτηκαν επίθεση, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων.
Η ένταση προκλήθηκε όταν ξεκίνησαν να ρίχνουν τα δακρυγόνα στον κόσμο . Ήταν τόσο δε το μένος, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, που στεκόταν εκεί μπροστά και συνομιλούσε με τον κόσμο. Ντροπή λοιπόν και αθλιότητα ,για μια ευρέως γνωστή ανθρωπιστική οργάνωση, που μέχρι πριν λίγες μέρες απολάμβανε της εκτίμησής μας, να χρησιμοποιεί άθλια ψεύδη για να προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στους μη κατέχοντες την αλήθεια.
Η αλήθεια ;;;ακριβώς το αντίθετο..Οι κάτοικοι της Μόριας, μέσα στα δικά τους καταπατημένα χωράφια, δέχτηκαν επίθεση, από ομάδα «κατατρεγμένων φιλοξενούμενων!!! Ευτυχώς εδώ η έγκυρη παρέμβαση των ΜΑΤ(πριν δοθεί το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων) παρόντος του Αντιπρόεδρου της Βουλής, απέτρεψε τα χειρότερα και συνελήφθη και κάποιος από αυτούς, ο οποίος ως συνήθως, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καν να γίνει δικογραφία!!!!!
Με έκπληξη μας, επίσης είδαμε κατηγορίες κι από άλλες διαφορετικές πηγές προέλευσης που αναφέρονταν σε ακραίους, σε λάτρεις ταραχών και πρόξενους διχασμών στην τοπική κοινωνία. Προφανώς ,ενοχλήσαμε πολλούς γιατί αγωνιζόμαστε. Αν λοιπόν το να υπερασπίζεται κάποιος τη ζωή, την περιουσία, τις αξίες του, είναι ακρότητα, τότε με το «σύγχρονο» αυτό ορισμό της λέξης , είμαστε οι υπερβολικοί, για τη ρητορική της σιωπής ,της συνενοχής, και της συγκάλυψης, στο έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας.
Οι επικριτές μας γνωστοί στην τοπική, αλλά και στην ευρύτερη λεσβιακή κοινωνία ,με τις κατά καιρούς δηλώσεις κι ενέργειές τους διχάζουν και καταστέλλουν κάθε προσπάθεια εύρεσης εποικοδομητικής και σωτήριας λύσης στο μεταναστευτικό σε περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις τοπικές αλλά και παγκόσμιες εξελίξεις..Δεν θα μιλήσουμε περισσότερο.
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων συγκεκριμένων ανθρώπων, είναι αποκαρδιωτικά για το νησί μας. Αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας . Λεκτική βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αλλά και αστυνομική δεν θα μας κάμψουν.
Νοικοκυραίοι άνθρωποι κυνηγήθηκαν σαν εγκληματίες και βίωσαν τη διαδικασία του αυτοφώρου, με ότι αυτό συνεπάγεται, για να φιμωθούν .
Το υπόλοιπο νησί μπορεί να κοιμάται ήσυχο, οι αγωνιστές της Καράβας γαληνεμένοι, κάποιοι πολιτευτές το ίδιο .Οι φωτιές , τη Μόρια κατακαίουν, προς το παρόν, χωρίς έλεος .Τα ζώα που σφαγιάζονται καθημερινά, ανήκουν στις πολύ «μακρινές» πλησίον του ΚΥΤ περιοχές, οι οικίες και τα εξωκλήσια που λεηλατούνται, πολύ μακριά από τις αγωνιστικές εστίες κάποιων!!!Επιλεκτικός ήταν ο αγώνας !!!!!!!Το μάθαμε ,το είδαμε, το βιώνουμε!!! Μυτιλήνη Λέσβο, μπορείς να κοιμηθείς ήσυχα για λίγο.. πολύ λίγο καιρό ακόμα.
Το πρόβλημα σύντομα θα είναι και δικό σου.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı