You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Χρυσή Αυγή: Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…

Χρυσή Αυγή: Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…

Χρυσή Αυγή: Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…

Η συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης που είχε ως αποτέλεσμα τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, δρομολόγησε δυσάρεστες εξελίξεις για τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκο Μιχαλολιάκο. Το πρωτοπαλίκαρό του, ο προσφάτως εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιό της, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός τινάζει με την ανεξαρτητοποίησή του τη Χρυσή Αυγή στον αέρα αρνούμενος να παραδώσει την έδρα – όπως ο ίδιος ζητούσε από τον ευρωβουλευτή Συναδινό – ενώ κατά δήλωσή του, φαίνεται να τον ακολουθούν κι άλλοι συναγωνιστές του.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως το κλίμα στο εσωτερικό, πολύ πριν από την προσφυγή στις κάλπες, δεν ήταν οικογενειακό. Πολλά στελέχη εμφανίζονταν ιδιαιτέρως δυσαρεστημένα από τις επιλογές του αρχηγού τους λέγοντας πως απέκλειε δυνατούς συναγωνιστές τους από τα ψηφοδέλτια προκειμένου να εκλέξει συγγενικά του ή αρεστά σε εκείνον πρόσωπα που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους μέσα στη Βουλή. Κομματικό στέλεχος που καταστράφηκε επαγγελματικά λόγω της σχέσης του με τη Χρυσή Αυγή, αποκλείστηκε από την εκλογική του περιφέρεια μόνο και μόνο για μην παρεμποδίσει την άνετη επικράτηση άλλων υποψηφίων. Χαρακτηριστικά, στη Β 1 Βόρειου Τομέα Αθηνών προκειμένου να εκλεγεί η σύζυγος του κου Μιχαλολιάκου, πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο είναι αυτό της κας Ζαρούλια. Ουδείς υποψήφιος με επίθετο που ξεκινά από γράμμα προ του “ZHTA” περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο. Δηλαδή, κόβονται όλα τα ονόματα από Α μέχρι Ε. Το συγκεκριμένο στέλεχος μάλιστα, μίλησε και για το εσωκομματικό μπούλινγκ που δέχτηκε.

Παράλληλα, η άρνηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει από την ηγεσία δίνοντας τα ηνία στον Ηλία Κασιδιάρη για να διασωθεί το κόμμα, είχε προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη που έβλεπαν τον κο Μιχαλολιάκο να υιοθετεί πρακτικές (οικογενειοκρατία) που μέχρι πρότινος καταδίκαζε.

Τη διάσπαση του Λαϊκού Συνδέσμου επιτάχυνε ωστόσο, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή κι αυτό πρακτικώς σημαίνει πως μαζί με την κοινοβουλευτική παρουσία έληξε και το καθεστώς ασυλίας. Αυτό φαίνεται πως έχει προκαλέσει αυξημένη ανησυχία σε πολλά στελέχη που εγκαταλείπουν άρον – άρον το καράβι υπό τον φόβο μελλοντικών ποινικών διώξεων.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı