You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Η κακή πορεία της κρουαζιέρας φέτος, απαιτεί άμεσες δράσεις για αλλαγή του κλίματος» 

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Η κακή πορεία της κρουαζιέρας φέτος, απαιτεί άμεσες δράσεις για αλλαγή του κλίματος» 

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Η κακή πορεία της κρουαζιέρας φέτος, απαιτεί άμεσες δράσεις για αλλαγή του κλίματος» 

Με αφορμή τα δυσμενή στοιχεία σχετικά για την πορεία της κρουαζιέρας που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας  Δημοκρατίας και Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης, δήλωσε τα εξής:

«Tα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την πορεία της κρουαζιέρας το πρώτο τρίμηνο του 2018 έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δυσμενείς προβλέψεις που είχαν γίνει έως σήμερα  για την πορεία του κλάδου.Mόλις 41 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκαν στα ελληνικά λιμάνια το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι 92 αφίξεων το ίδιο διάστημα πέρσι. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει το μέγεθος της πτώσης, κάτι που καταγράφεται και στις συνολικές εισπράξεις από επιβάτες κρουαζιέρας που μειώθηκαν κατά 18,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η  Νέα  Δημοκρατία είχε έγκαιρα κτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Με σειρά στοχευμένων και σημαντικών εκδηλώσεων στον Πειραιά (στο Ε.Β.Ε.Π. και στο Ν.Ο.Ε.) όχι απλά είχε προβλέψει την δυσμενή εξέλιξη, αλλά με την παρουσία ειδικών της κρουαζιέρας, επαγγελματιών του τουρισμούκαι  ακαδημαϊκών είχε αναλύσει τα προβλήματα και είχε προτείνει λύσεις.

Με την σειρά μου θα επανέλθω στην δημόσια πρόταση που κατέθεσα τον  Ιούνιοστα πλαίσια της ειδικής ημερίδας για την κρουαζιέρα που διοργάνωσε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η Νέα Δημοκρατία. Η πρόταση αυτή περιλάμβανε άμεσες πρωτοβουλίες για ενίσχυση της κρουαζιέρας, στήριξη των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής γιαπροβολή και ενημέρωση, και τέλος συστράτευση όλων των εμπλεκομένων θεσμών και φορέων προκειμένου να συνεργαστούν και το συντομότερο να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε κορυφαίο προορισμό της Μεσογείου. Με δεδομένο ότι ο προγραμματισμός των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι σε βάθος (ήδη σχεδιάζονται και δρομολογούνται τα πακέτα κρουαζιέρας για το 2020 & 2021), θα πρέπει να  επιταχυνθούν οι προσπάθειες ώστε να ανατραπεί αυτή την πτωτική τάση και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις σε οικονομία, επαγγελματίες και αγορά εργασίας».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı