You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Χοντρό δούλεμα από Μώραλη-Πλακιωτάκη-Πατούλη για την Πειραϊκή

Χοντρό δούλεμα από Μώραλη-Πλακιωτάκη-Πατούλη για την Πειραϊκή

Χοντρό δούλεμα από Μώραλη-Πλακιωτάκη-Πατούλη για την Πειραϊκή
Ο Δήμαρχος Πειραιά πέρα από την ασθενική του επιστολή προ διετίας για την έκταση των 140 στρεμμάτων που ανήκουν στον Δήμο και παραχωρήθηκαν στην COSCO, σε ουδεμία άλλη, και μάλιστα ηχηρή, παρέμβαση προέβη. Αντιθέτως, τον είδαμε να δίνει το παρών προ διμήνου στη λαμπερή τελετή έναρξης των εργασιών επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας και να φωτογραφίζεται περιχαρής με την κινεζική διοίκηση και τον περιφερειάρχη Αττικής. Ενώ ευλόγησε με την παρουσία του την παράνομη επέκταση του λιμανιού κρουαζιέρας με τις ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκ των υστέρων συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος για την αναστολή του έργου μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της ΜΠΕ και της ΣΜΠΕ όπως ορίζει η Σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής “ευαισθητοποιήθηκε” μόλις ενημερώθηκε ότι επίκειται παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τα αμφιβόλου νομιμότητας έργα και έστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον… κορωνοϊό για τη μη έγκριση της ΜΠΕ.
Και το χοντρό δούλεμα συνεχίζεται με τη σημερινή απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας ο οποίος είπε ότι «το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται έχοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται» τις οποίες όπως αναφέρει, και ο κος Πατούλης έχει επισυνάψει στην επιστολή του. Του επισύναψε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Οχι, και πώς να την συμπεριλάβει αφού δεν υπάρχει; Δήλωσε μάλιστα διαθέσιμος προκειμένου να οριστεί συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Αττικής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Και πώς θα το επιτύχετε κύριε Υπουργέ; Με τις παράνομες βυθοκορήσεις όπου λίγες εκατοντάδες μέτρα απ΄αυτές, το θαλάσσιο ίζημα έχει εξαιρετικά υψηλές τιμές βαθμού καρκινογενούς τοξικότητας;

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı