You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα το ξήλωμα των επιγραφών στον Πειραιά – «Δήμαρχε, ανακάλεσε την απόφασή σου» καλούν τον Β. Μιχαλολιάκο οι επιχειρηματίες

Χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα το ξήλωμα των επιγραφών στον Πειραιά – «Δήμαρχε, ανακάλεσε την απόφασή σου» καλούν τον Β. Μιχαλολιάκο οι επιχειρηματίες

Χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα το ξήλωμα των επιγραφών στον Πειραιά  – «Δήμαρχε, ανακάλεσε την απόφασή σου» καλούν τον Β. Μιχαλολιάκο οι επιχειρηματίες

Καζάνι που βράζει είναι η επιχειρηματική κοινότητα στον Πειραιά μετά την αψυχολόγητη και άκαιρη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και της δημοτικής αρχής εναντίον των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο εβδομάδες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης έλαβαν ειδοποιητήριο έγγραφο από την Πολεοδομία του Δήμου με εντολή δημάρχου, με την οποία τούς καλούν να ξηλώσουν μέχρι το τέλος του Φλεβάρη όλες τις επιγραφές που είναι αναρτημένες στις προσόψεις των κτηρίων όπου στεγάζονται, διαφορετικά θα τους επιβληθούν υπέρογκα πρόστιμα. Παραλήπτες είναι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και αδυνατίσματος, εκδοτικές εταιρείες και άλλοι επαγγελματίες.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος εμφανίστηκε υπέρμαχος της απόφασής του να… «αναβαθμίσει» την αισθητική της πόλης, μιας απόφασης που αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιχειρηματίες θα ικανοποιηθούν(!) από το αποτέλεσμα μόλις προβούν στην απομάκρυνση των επιγραφών τους και θα τον… δικαιώσουν.

«Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος μάς βάζει τη θηλιά στον λαιμό σε μια εποχή που κλείνουν εκατοντάδες επιχειρήσεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους που επικαλείται για την αισθητική της πόλης. Μα η αισθητική δεν εξαρτάται από τις δικές μας ταμπέλες αλλά από παρεμβάσεις της ίδιας της δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου» είπε στην Εν Πειραιεί ιδιοκτήτης φροντιστηρίου επί της Αγ. Κωνσταντίνου.

«Είναι για μας άλλη μια κλωτσιά για να πάμε ακόμα πιο κάτω. Να πιάσουμε πάτο και θα τον πιάσουμε. Είναι ακατανόητα όλα αυτά που συμβαίνουν σε ένα κατεστραμμένο τοπίο που κάποιοι δίνουν μάχη, όχι για να ορθοποδήσουν απλά, αλλά για να επιβιώσουν» ανέφερε ένας άλλος επιχειρηματίας της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου.

Συνάδελφός τους, από την πλευρά της Βασιλέως Γεωργίου, πνέει μένεα εναντίον του δημάρχου ο οποίος, όπως τόνισε, προεκλογικά δεν τους ενημέρωσε «για τις μετεκλογικές του κινήσεις να αφανίσει την επιχειρηματικότητα. Δεν κινείται φύλλο στην αγορά ενώ έχουμε δάνεια, ενοίκια, προσωπικό που περιμένει να πληρωθεί, ασφαλιστικές εισφορές, περαιώσεις, ΦΠΑ, φόρο επιτηδεύματος, κοινόχρηστα και μας ζητάει τώρα ο κ. Μιχαλολιάκος να ξηλώσουμε τις ταμπέλες μας. Είναι η χαριστική βολή» κατέληξε.

«Ο δήμαρχός μας είναι ο τελευταίος που περιμέναμε να δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα. Λυπάμαι ειλικρινά» ανέφερε στην Εν Πειραιεί άλλος ένας από τους επιχειρηματίες που πλήττονται από την απόφαση της δημοτικής αρχής Πειραιά ενώ ένας ακόμη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που στεγάζεται σε ένα από τα πολυώροφα κτήρια της Αγ. Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι «η απομάκρυνση της επιγραφής μου είναι σαν να κλείνει η μισή επιχείρηση. Η ταμπέλα είναι η ταυτότητά της. Λες και καθάρισε ο δήμαρχος την πόλη από το παραεμπόριο και τώρα στρέφεται εναντίον όλων ημών, των νομίμων επιχειρηματιών».

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Πειραιά, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιώργος Μπενέτος υπογραμμίζει ότι οι επιγραφές των καταστημάτων προσδιορίζουν την επαγγελματική δραστηριότητα, επωνυμία κ.λ.π. μιας επιχείρησης, στοιχείο πρώτιστης σημασίας, απαιτούμενο για τη λειτουργία της.

Οι επιχειρηματίες απευθύνουν έκκληση στον δήμαρχο Πειραιά ζητώντας του να αφουγκραστεί την απόγνωσή τους και να πάρει πίσω την άδικη απόφασή του. Διαφορετικά, προειδοποιούν, θα στείλουν μήνυμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. «Είναι στο χέρι του δημάρχου να ανακληθεί η απόφαση. Είμαι από αυτούς που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Λέει ότι αγαπάει τον Πειραιά. Ο Πειραιάς, όμως, είναι και οι άνθρωποί του, οι επιχειρήσεις τους. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την πρεμούρα να μας αποτελειώσει. Αν ήξερα ότι θα μας έβαζε να κατεβάσουμε τις ταμπέλες, δεν θα τον ψήφιζα ούτε στον αιώνα τον άπαντα».

Ένα είναι βέβαιο, ότι πρόκειται για απόφαση που η υλοποίησή της πέραν των καταστροφικών συνεπειών για την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για τον ίδιο τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı