You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Φορολογικό “black jack” 21 ανατροπών το 2014

Φορολογικό “black jack” 21 ανατροπών το 2014

Φορολογικό “black jack” 21 ανατροπών το 2014

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ για το νέο φορολογικό πακέτο

Σε δηλώσεις του σχετικά με το νέο φορολογικό πακέτο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, τόνισε τα εξής: “Οι 21 αλλαγές στη φορολογία ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με πρόσθετα φορολογικά βάρη ύψους 2,3 δις ευρώ από άμεσους φόρους, ενώ μονιμοποιείται ο μέχρι πρότινος έκτακτος φόρος ακινήτων, ύψους 2,65 δις ευρώ ετησίως.

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων γνωστός πλέον ως “ΕΝΦΙΑ” θα γίνει από το 2014 ο εφιάλτης κάθε Έλληνα νοικοκύρη. Στο νέο φορολογικό πακέτο δεν υπάρχουν κερδισμένοι, αλλά μόνο χαμένοι, ενώ δεν ενδιαφέρει κανένα, πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο και πόσοι περισσότερο, αφού από όλους τους εξαντλημένους φορολογούμενους αναζητούνται 5 δις ευρώ πρόσθετα φορολογικά έσοδα.

Η σύνοψη των αρνητικών και των όποιων θετικών διατάξεων του νέου σχεδιασμού “επί χάρτου” ενός ακόμα φορολογικού νόμου, κλείνει ξεκάθαρα προς την αρνητική πλευρά, ενώ οι επιπλέον φορολογικές απαιτήσεις επιβάλλονται σε μία περίοδο που αυξάνονται συνεχώς τόσο οι οφειλέτες, όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ 3,2 εκ. φυσικά και νομικά πρόσωπα αδυνατούν να αναταποκριθούν στις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2013 οι οφειλές στο Δημόσιο να έχουν εκτιναχθεί στα 63 δις ευρώ.

Εν´ όψει μάλιστα της Πρωτοχρονιάς, θα έλεγα ότι το 2014 έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φορολογικό “black jack” 21 ανατροπών και ως γνωστόν, από “χαρτοπαικτικά παίγνια” στο τέλος δεν κερδίζει κανείς.”

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı