You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Υπό κράτηση στις ΗΠΑ Ελληνες ναυτικοί

Υπό κράτηση στις ΗΠΑ Ελληνες ναυτικοί

Υπό κράτηση στις ΗΠΑ Ελληνες ναυτικοί
Ποινή φυλάκισης έως 6 χρόνια αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Εvridiki  που ανήκει στην εταιρία Liquimar Tankers συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Oι ναυτικοί κατηγορούνται για περιβαλλοντική ρύπανση που φέρεται να προκλήθηκε λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα λυμάτων σεντινων του μηχανοστάσιου “oil water separator”, με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθούν τα διαβατήρια και να τους απαγορευτεί η έξοδος από τις ΗΠΑ ενώ οφείλουν να δίνουν καθημερινά το παρών σε έναν ειδικό Αμερικανό πράκτορα, κατόπιν υποδείξεως των Αμερικανικών Αρχών. Ολο αυτό το διάστημα έως σήμερα είναι αναγκασμένοι να διαμένουν σε δυο διαφορετικά μοτέλ πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο.
Σύμφωνα με τους ναυτικούς, την 25 Μαρτίου φτάνει στο πλοίο ένα mail το οποίο περιλάμβανε τους όρους της συμφωνίας. Οι αμερικανικές Αρχές προτείνουν στην πλοιοκτήτρια εταιρία προκειμένου να αποδεσμεύσει το καράβι, να καταστεί η συμφωνία “security agreement”.
 “Το mail αναφέρει πως για να αναχωρήσει το πλοίο θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 700.000$ καθώς και να παραδοθούν στην Αμερικανική Δικαιοσύνη 10 μέλη του πληρώματος χωρίς να έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον μας” λένε στο protothema.gr μέλη του πληρώματος που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πλοιοκτήτρια εταιρία υπογράφει τη συμφωνία προκειμένου να φύγει άμεσα το πλοίο, χωρίς όμως να δώσει το πλήρωμα τη συγκατάθεσή του.

Στις 16 Απριλίου γίνεται η αντικατάσταση του πληρώματος, και τα μέλη του παλιού πληρώματος αναγκάζονται να παραμείνουν στις ΗΠΑ

Το πλήρωμα υποστηρίζει ότι η κράτησή του είναι παράνομη, διότι, όπως χαρακτηριστικά λέει “η πλοιοκτήτρια εταιρία θεωρώντας μας ιδιοκτησία της, μας παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές χωρίς καμία εγγύηση για το πότε θα γυρίσουμε σπίτια μας.” Είναι παράνομο κ αντισυνταγματικό” προσθέτουν.
Το πλήρωμα επικοινώνησε με το υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας τη συνδρομή του, ωστόσο ο προξενικός Λιμενάρχης τους ενημέρωσε ότι η Εισαγγελία Πειραιά ανοίγει φάκελο για την διερεύνηση της υπόθεσης, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να καθυστερήσει σημαντικά η διαδικασία επιστροφής τους στην Ελλάδα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı