You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Υποψήφιος Δήμαρχος Nίκαιας-Ρέντη ο Δημήτρης Λιντζέρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Nίκαιας-Ρέντη ο Δημήτρης Λιντζέρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Nίκαιας-Ρέντη ο Δημήτρης Λιντζέρης

Υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής για μια πόλη με προοπτική –

Εντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει των δημοτικών εκλογών σε Νίκαια – Αγ.Ι.Ρέντη μετά την απόσυρση του Γιώργου Ιωακειμίδη από την εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της πόλης, προκειμένου να δώσει τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.
Στο επίκεντρο των βολιδοσκοπήσεων για την αναζήτηση μιας προσωπικότητας ευρείας αποδοχής με περγαμηνές, δυναμική και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Δήμο της Κοκκινιάς, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες o γνωστός Νικαιώτης Μαιευτήρας Χειρουργός-Γυναικολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος φαίνεται να έχει εξετάσει σοβαρά και τελικώς να αποδέχεται την πρόταση να κατέλθει στην κονίστρα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αγάπη του για την πόλη όπου γεννήθηκε είναι γνωστή καθώς με αμέτρητες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του κατά το παρελθόν, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει συμβάλει στην εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομής και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Αλλωστε, οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την ψήφο τους ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις προκειμένου να τους εκπροσωπήσει επάξια στη Βουλή. Ωστόσο, το 2012 στον δεύτερο γύρο των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα στη Β΄Πειραιά με αποτέλεσμα, παρόλο που ήταν πρώτος σε ψήφους, να μην εκλεγεί.
Ο Δημήτρης Λιντζέρης ήταν πάντα εκεί, με ανοιχτή την πόρτα του πολιτικού του γραφείου ανταποκρινόμενος στη βασική του δέσμευση. Να ακούει, να καταγράφει, να διεκδικεί και να απαιτεί λύσεις για την εκλογική του περιφέρεια.
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός Κοινοβουλίου από το 2012, το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και την προοπτική της προσφυγούπολης με τις αναγκαίες υποδομές παραμένει αμείωτο. Με το πέρασμα του χρόνου, οι ευαισθησίες του για την πόλη του είναι ακόμα πιο έντονες δεδομένης και της μικρασιατικής καταγωγής του.
Η κάθοδος του Δημήτρη Λιντζέρη στις δημοτικές εκλογές δείχνει να συσπειρώνει ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους και να στρατεύει γύρω της άφθαρτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, γεγονός που προβληματίζει τους ανθυποψηφίους που έβλεπαν πιο εύκολο τον δρόμο για το δημαρχιακό αξίωμα μετά την αποχώρηση Ιωακειμίδη.
Τις τελευταίες ώρες, το τηλέφωνο του Δημήτρη Λιντζέρη “βομβαρδίζεται” από μηνύματα και κλήσεις τοπικών παραγόντων αλλά και απλών δημοτών που σπεύδουν να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του για να αποκτήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη έναν Δήμαρχο ικανό και αποφασισμένο να φέρει την ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Λιντζέρη

Γεννήθηκε στη Νίκαια στις 17 Οκτωβρίου 1955. Ο πατέρας του είναι Λάκωνας και η μητέρα του Μικρασιάτισσα. Είναι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Εύη Ντίνου, με την οποία έχουν μια κόρη πτυχιούχο Ιατρικής.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Άσκησε την ιατρική στη Νίκαια και στα πιο γνωστά μαιευτήρια της Αττικής. Το 1987 ενεκρίθη σε Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έλαβε μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια, έκανε δεκάδες ομιλίες και σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους και σχολεία κ.ά., ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.
Ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 15 Ιανουαρίου 2014. Στη διάρκεια της θητείας του πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη θεμελίωση μιας φαρμακευτικής πολιτικής, που θα εξασφαλίζει επάρκεια των φαρμάκων σε τιμή προσιτή στον ασθενή και πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες. Κατάφερε να συγκρατήσει μεγάλο αριθμό φαρμάκων στα αποζημιούμενα όταν ετέθη το θέμα μεγάλος αριθμός φαρμάκων να φύγει από τη λίστα των αποζημιούμενων. Πήρε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των φαρμάκων φυτικής προέλευσης στην Ελλάδα, καθώς και την καθιέρωση της Ελλάδας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό. Παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά. Για ένα χρόνο διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.
Διατέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας», το 1987. Επίσης, ήταν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας.
Βουλευτής εκλέγεται για πρώτη φορά το 2000 στη Β’ Πειραιά. Επανεκλέγεται διαδοχικά το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.
Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας εξελέγην Κοσμήτορας της Βουλής, Πρόεδρος των Επιτροπών Οικονομικών και Εξέτασης του Σωφρονιστικού Συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του φαινομένου Ντόπινγκ στον Αθλητισμό, Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Εκλέχτηκε μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού – Αθλητισμού και επικεφαλής της Επιτροπής του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας. Συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών καθώς και στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ανέπτυξε πολιτική δράση ως μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων, Καλλιτεχνών, Συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής Διαφώτισης και επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, της οποίας διατέλεσε και γραμματέας.
Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε το 1974. Εκλέγεται το 1976 γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ενώ μέχρι το 1979 μετείχε σε όλα τα μεταδικτατορικά συνέδρια της ΕΦΕΕ.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı