You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Τσουχτερά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα για ακατάλληλα τρόφιμα

Τσουχτερά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα για ακατάλληλα τρόφιμα

Τσουχτερά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα για ακατάλληλα τρόφιμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 42.000 ευρώ επέβαλλε σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Στην επιχείρηση ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ διότι σε αγορανομικό έλεγχο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά στις 10/6/2011, στο υποκατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 21 στον Πειραιά, ελήφθη δείγμα σοκολάτας τρούφας DELHAIZE το οποίο εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους και χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό – μη ασφαλές» επειδή ανιχνεύθηκε η χρήση καζεΐνης που όμως δεν αναγραφόταν στην ετικέτα του προϊόντος, όπου επίσης δεν αναγραφόταν η περιεκτικότητα σε κακάο.

2. Στην επιχείρηση ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ διότι σε αγορανομικό έλεγχο από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά στις 11/11/2011, στο υποκατάστημα της εταιρείας στην οδό Μπουμπουλίνας 58 στον Πειραιά, βρέθηκαν και καταστράφηκαν επί τόπου τρόφιμα των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για συσκευασμένο τυρί «Δοϊράνη» βάρους 1.600 gr, ληγμένο από 6-8-2011.

3. Στην επιχείρηση ALTERO CONFECTIONERY A.E. επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000 ευρώ διότι σε αγορανομικό έλεγχο από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Πειραιά στις 2/6/2011 στην επιχείρηση ΜΕΤΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. έλαβαν δείγμα από προϊόν που περιγράφεται ως «φέτα πορτοκαλιού με σοκολάτα υγείας “ANASSA”» το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ALTERO CONFECTIONERY A.E. Το δείγμα εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους και χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό – μη ασφαλές» επειδή ανιχνεύθηκε η χρήση καζεΐνης που όμως δεν αναγραφόταν στην ετικέτα του προϊόντος.

4. Στην επιχείρηση ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000 ευρώ διότι σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της πρώην Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά στις 30/10/2009, κατόπιν εγγράφου του ΕΦΕΤ, ελήφθη δείγμα του αναψυκτικού τύπου κόλα «INCA COLA THE GOLDEN COLA» το οποίο εξετάστηκε από την Δ’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών και χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό – μη ασφαλές» και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία επειδή περιείχε το συντηρητικό βενζοϊκό οξύ σε ποσοστό 45% πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ενώ δεν υπήρχαν και οι αναγκαίες ενδείξεις στα ελληνικά.

5. Στην επιχείρηση «ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ» ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, Μ. Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000 ευρώ διότι σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2010 στο κατάστημα ΒΑΤΡΑΝΗ Β. ΧΡΥΣΑΝΘΗ από ελεγκτές της τέως Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά ελήφθη δείγμα από γλυκό κουταλιού κεράσι «ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ» από κλειστή συσκευασία 7 κιλών. Το δείγμα εξετάστηκε από την Δ’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών και χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό – μη ασφαλές» διότι περιείχε το συντηρητικό θειώδες οξύ που δεν επιτρέπεται σε αυτό το είδος τροφίμου.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı