You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Το ΥΠΕΝ και η Cosco κατήργησαν την Πολιτιστική Ακτή και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το ΥΠΕΝ και η Cosco κατήργησαν την Πολιτιστική Ακτή και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το ΥΠΕΝ και η Cosco κατήργησαν την Πολιτιστική Ακτή και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων
Το ΥΠΕΝ και η Cosco κατάργησαν την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά και το Νέο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων με την υπογραφή της ΜΠΕ για την επέκταση του λιμένα Πειραιά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για όλους” Νίκο Μπελαβίλα, ο τίτλος της ΜΠΕ άλλαξε και ίσως έχει σχέση με την πιθανή νομιμοποίηση όλων αυτών των παρατυπιών που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα.
“Μία πρώτη κραυγαλέα κίνηση εις βάρος όχι μόνο της πόλης του Πειραιά, αλλά της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι η κατάργηση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο ιστορικό Σιλό Σιτηρών και της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.
Η Πολιτιστική Ακτή και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του κρατικού ΟΛΠ, περιλαμβάνεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, έχει μελετηθεί σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, έχει μελετηθεί και εγκριθεί από το ΥΠΠΟΑ σε επίπεδο μελέτης, υπήρξε ένα από τα αιτήματα του Δήμου Πειραιά, ήταν δηλαδή έτοιμο να ξεκινήσει ως έργο.
Με την απόφαση καταργήθηκε με μονοκοντυλιά από το ΥΠΕΝ και την Cosco. Αφαιρέθηκε ολοσχερώς από την απόφαση ενώ αυτό είχε ζητηθεί επίσημα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες”.
Η εικόνα από το Α’ βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού για το μουσείο και αναρτήθηκε στη σελίδα του κου Μπελαβίλα

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı