You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Το Σιδηροδρομικό Μουσείο στο ιστορικό Μηχανοστάσιο της Λεύκας

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο στο ιστορικό Μηχανοστάσιο της Λεύκας

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο στο ιστορικό Μηχανοστάσιο της Λεύκας

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και φίλων του ελληνικού σιδηροδρόμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της μετεγκατάστασης του Σιδηροδρομικού Μουσείου στο ιστορικό χώρο του μηχανοστασίου στην περιοχή της Λεύκας στον Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αναγκαίων εργασιών.
Σε αυτό τον χώρο, έκτασης 120 στρεμμάτων, που μέχρι πριν λίγο καιρό παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, η διοίκηση, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, η αυτοδιοίκηση με τη συμβολή του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ και της ΑΣΚΤ έδωσαν μια νέα πνοή, προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο Πολιτιστικό Κέντρο υπερτοπικής σημασίας. Εξυγίαναν και μεταμόρφωσαν τον χώρο σε μια ανοικτή έκθεση της ιστορίας και της εξέλιξης του σιδηροδρόμου.
Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, δε διασώζει μόνο την ιστορία και την εξέλιξη του σιδηρόδρομου, των μεταφορών και του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ιστορία του μέσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εργασίας, του κόσμου της ζωντανής εργασίας.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı