You Are Here: Home » Uncategorized » “Το Λαύριο δίνει ένα καλό μάθημα στον Πειραιά και την Cosco”

“Το Λαύριο δίνει ένα καλό μάθημα στον Πειραιά και την Cosco”

“Το Λαύριο δίνει ένα καλό μάθημα στον Πειραιά και την Cosco”

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση της Celestyal Cruises να αφήσει τον Πειραιά

Δυσάρεστη εξέλιξη για τον Πειραιά η απόφαση της Celestyal Cruises να χρησιμοποιεί το λιμάνι του Λαυρίου για τις κρουαζιέρες της, τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων. Η εταιρεία προβάλει ως πλεονέκτημα τη μικρότερη απόσταση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος που είναι 25 χιλ. αλλά και τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης του επιβατικού σταθμού στο Λαύριο για τις μέρες που έχει αναχώρηση και άφιξη, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη και ταχύτερη επιβίβαση και αποβίβαση.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα επιτρέψει τη βέλτιστη εφαρμογή των ενδελεχών και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι οι κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων της Celestyal Cruises θα διενεργούνται απρόσκοπτα και εντός του συγκεκριμένου απαιτητικού χρονοδιαγράμματός τους.

Ωστόσο, την εξέλιξη αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας, δικαιολογώντας εν μέρει την απόφαση της εταιρείας. «Η κρουαζιέρα αφήνει τον Πειραιά και πάει Λαύριο. Όχι χωρίς λόγο» τονίζει και εξηγεί πως «το Λαύριο, σε μικρή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έχει διαμορφώσει ένα γοητευτικό αστικό και βιομηχανικό τοπίο, διαθέτει ένα λιμάνι περιτριγυρισμένο από μνημεία, έχει προχωρήσει μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντικά καινοτόμα έργα σε έναν τόπο που στέναζε από τη ρύπανση. Έχει φροντίσει το κυκλοφοριακό, τους δημόσιους χώρους, γειτονεύει με τις μοναδικές αρχαιότητες του Σουνίου, του Θορικού, με τα αρχαία μεταλλεία μέσα στα δάση. Διαθέτει ήδη δύο μουσεία και κατασκευάζει άλλα δύο. Έχει κηρύξει και προστατεύσει γειτονιές ολόκληρες διατηρητέων κτιρίων, ιστορικά εργοστάσια, αστικά μέγαρα αλλά και εργατικές κατοικίες».

Σύμφωνα με τον κο Μπελαβίλα, αυτό είναι αποτέλεσμα της πλήρους συναίνεσης και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης και πρόκειται για «ένα καλό μάθημα για τη «δική μας» Cosco και τον Πειραιά».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı